04.03.2013 Belediye Meclis Kararları

1. Belediye Meclisinin 07/02/2013 tarihli Subat Ayi Meclis Toplantisinin II. Birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi. 

2. Istifa ile bosalan Meclis I. Baskan Vekilligine, kalan süreyi tamamlamak üzere gizli oylama ile yapilan seçim sonunda Meclis Üyesi R.Altan GÜNEY’in seçilmesine toplantiya katilan üyelerin oyçoklugu ile karar verildi.

3. Istifa ile bosalan Encümen üyeligine, kalan süreyi tamamlamak üzere gizli oylama ile yapilan seçim sonunda Meclis Üyesi Semih ÖZMERIÇ’in seçilmesine toplantiya katilan üyelerin oyçoklugu ile karar verildi.

4. Istifa ile bosalan Meclis Imar Komisyonuna kalan süreyi tamamlamak üzere Meclis Üyesi Sumran ÜNALin seçilmesine Meclis Üyeleri Nebil ALPARSLAN, Suayip YEGEN, Bünyamin ESEN ve Özcan PETEKKAYA’ nin red oylarina karsilik toplantiya katilan üyelerin oyçoklugu ile karar verildi.

5. 5393 sayili Belediye Kanunu’nun 25.Maddesi geregince Belediyemizin 2012 Mali Yili Gelir ve Giderleri ile bunlara iliskin hesap kayit ve islemlerinin denetimi amaci ile olusturulan Denetim Komisyonunca hazirlanan raporun Meclise bilgi olarak sunuldu.

6. Sehrimiz imar planina yapilan itirazlar ve plan tadilat teklifleri ile ilgili 2 adet dosyanin incelenmek üzere Meclis Imar Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

7. Aydin Merkez Mesrutiyet Mahallesi tapunun, 1043 ada, 14 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 3.05 m2 yüz ölçümlü belediye siyrik arsasinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

8. Aydin Merkez Mesrutiyet Mahallesi tapunun, 2599 ada, 1 parselde kayitli imar planina göre spor alaninda kalan tasinmazin kamulastirilmasini teminen 3194 sayili kanunun 10. maddesi geregince 2012-2016 yillarini kapsayan 5 yillik imar programina ilave edilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

9. 22.02.2007/26442 Sayili Resmi Gazetede yayinlanan Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro ilke ve Standartlarina Dair Yönetmelik Geregi daha önce ihdas edilmis olan ve emeklilik nedeni ile bosalmis bulunan 5 Sayili Isçi Kadro Iptal Cetvellerinin tasdikine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

10. 22.02.2007/26442 Sayili Resmi Gazetede yayinlanan Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro ilke ve Standartlarina Dair Yönetmeligin 3 ncü ve 11 nci maddelerine istinaden norma uygun olarak hazirlanan II sayili Bos Memur Kadro Degisikligi cetvelinin tasdikine Meclis Üyeleri Nebil ALPARSLAN, Murat ÖDEN, Mustafa ÜRETMEN, Suayip YEGEN, Bünyamin ESEN ve Özcan PETEKKAYA’ nin red oylarina karsilik toplantiya katilan üyelerin oyçoklugu ile karar verildi.

11. Ulasim Hizmetleri Müdürlügü Çalisma Yönetmeliginin hazirlanmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Hukuk Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

12. Terminal Birim Amirligi Otogar Yönetmeliginin hazirlanmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Hukuk Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

13. Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü Yönetmeliginin hazirlanmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Hukuk Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

14. Aydin Ili genelinde uygulanmakta olan açik-kapali çikmalarin incelenmek üzere Meclis Imar Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

15. 6360 sayili Kanunun Geçici 1. Maddesine göre Çestepe Belediyesine ait 1/5000 ölçekli Nazim Imar Planinin incelenmek üzere Meclis Imar Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi

16. Su ve Kanalizasyon Isleri Müdürlügü Yönetmeliginin hazirlanmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Hukuk Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

|