01.04.2013 Belediye Meclis Kararları

1. Belediye Meclisinin 07/03/2013 tarihli Mart Ayi Meclis Toplantisinin II. Birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

2. 5393 sayili Belediye Kanununun 33.maddesi ve Belediye Meclisi Çalisma Yönetmeliginin 5.Maddesi uyarinca gizli oylama ile yapilan seçim sonunda, Semih ÖZMERIÇ. Sumran ÜNAL ve Ahmet ERTÜRK’ün 1 (bir) yil süre ile Encümen Üyeligi görevi yapmalarina toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.

3. 5393 sayili Belediye Kanununun 24. maddesi uyarinca yapilan seçimler sonunda asagida isimleri yazili üyelerin 1 (bir) yil süre ile Ihtisas komisyonlara seçilmelerine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
 




4. Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügünün 18.02.2013 tarih ve 1777 sayili yazisina istinaden Ilicabasi Mahallesi ve Yilmazköy sinirlari içerisinde Jeotermal Enerji Santrali projesi kapsaminda Üretim Kuyulari, Re-enjeksiyon Kuyulari ve Santral Alani yerlerinin degerlendirilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

5. Belediye Baskaninin 2012 yilina ait faaliyet raporunun, 5393 sayili Belediye Kanunun 56.maddesi geregince Belediye Meclisince tasvip ve tasdikine Meclis Üyeleri Nedim GÜRAYDIN, Ugur TÜRKMEN, Ahmet ERTÜRK, Murat SALTIK, Mustafa ÇAKIR, Güngör TÜRK, Cavit TIG, N.Derya KARAÇOLAK, Mehmet TUGCU, Özcan PETEKKAYA Bünyamin ESEN, Suayip YEGEN Mustafa ÜRETMEN, Sema Çoskun YAYLA ve Murat ÖDEN’in red oylari ve Meclis Üyeleri Altan GÜNEY, Sumran ÜNAL, Mehmet Can ÖNLER, Ahmet ÖZTÜRK, Ramazan BALCI, Önder NALINCI, Ahmet KIZILKAYA, Sait BIRLIK, Semih ÖZMERIÇ ve Saadet KAVASGIL’in kabul oylariyla karar verildi.

6. Sehrimiz imar planina yapilan itirazlar ve plan tadilat teklifleri ile ilgili dosyalarin incelenmek üzere Meclis Imar Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

7. Aydin Merkez Orta Mahalle tapunun, 525 ada, 20 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 356.60 m2 yüz ölçümlü parselde 6.78 m2'ye tekabül eden 339/17830 payli belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

8. Aydin Merkez Mesrutiyet Mahallesi tapunun, 1408 ada, 26 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 189.83 m2 yüz ölçümlü parselde 4.62 m2'ye tekabül eden 462/18983 payli belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

9. Aydin Merkez Cumhuriyet Mahallesi tapunun, 1443 ada, 36 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 4.86 m2 yüz ölçümlü belediye siyrik arsasinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

10. 04.07.2009/27278 Sayili Resmi 5393 sayili Kanunun 49. maddesinin 2 nci fikrasinda “Birim Müdürlügü ve Üst Yönetici Kadrolarina yapilan atamalar ilk toplantida meclisin bilgisine sunulur” denildiginden halen Belediyemizde 657 Sayili Devlet Memurlari Kanununa tabi Memur kadrosunda görev yapmakta olan Zafer UÇAR’in Saglik Isleri Müdürlügüne Vekaleten, Tahsildar Kadrosunda görev yapmakta olan Tahir OLÇUM’un Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügüne Vekaleten, Memur Kadrosunda görev yapmakta olan Murat AYDIN’in Itfaiye Müdürlügüne Vekaleten, Memur Kadrosunda görev yapmakta olan Tahsin KOCAMAN’in Sosyal Yardim Isleri Müdürlügüne Vekaleten atanmalari Meclisin bilgisine sunuldu.


11. 22.02.2007/26442 Sayili Resmi Gazetede yayinlanan Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro ilke ve Standartlarina Dair Yönetmelik Geregi daha önce ihdas edilmis olan ve emeklilik nedeni ile bosalmis bulunan 5 Sayili Isçi Kadro Iptal Cetvellerinin tasdikine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

12. Fen Isleri Müdürlügü Ek Ödenek Bütçesinin incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

13. Insan Kaynaklari ve Egitim Müdürlügü Çalisma Yönetmeliginin incelenmek üzere Meclis Hukuk Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

14. Özel Servis Araçlari (P Plakalar) Hizmet Yönetmeliginde degisiklik yapilmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Ulasim ve Trafik Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

15. 15.02.2013 tarih 28560 sayili Resmi Gazetede yayinlanan Atiksu altyapi ve evsel kati atik Bertaraf Tesisleri tarifelerinin belirlenmesinde uyulacak usul ve esaslara iliskin yönetmelikte degisiklik yapilmasina dair yönetmelige dayanilarak Su Kanalizasyon harcamalarina katilma paylari ve Kati atik toplama, tasima ve bertaraf tesislerinden yararlanma ücreti olarak belirlenen bedellerin kaldirilmasi hususunun incelenmek Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

16. Hidrellez senliklerinde Romanlar Sosyal Güzellestirme Dernegi’ne Belediyemizce destek verilmesi ve senlikler kapsaminda konser hizmeti satin alinmasi ve bedelinin Belediye bütçesinden karsilanmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Egitim Kültür Sanat ve Turizm Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

17. Devlet Malzeme Ofisinden Saglik Isleri Müdürlügünde kullanilmak üzere 1 adet Cenaze Yikama ve Nakil Araci alinmasi ve parasinin Fen Isleri Müdürlügü bünyesinden ödenmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

18. Ortagi bulundugumuz ÜNIBEL A.S nin sermaye artirimina katilma hususunun görüsülmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

19. Resmi Kurum (Adliye Binasi) olarak belirlenen Kemer Mahallesinde mevcut dis hastanesinin dogusunda 720 ada, 36,37,39,98, ve 99 parsellerde (yeni 187,98,99,37 ) kayitli tasinmazin Resmi Kurum ibaresi yaninda bulunan (Adliye Binasi) seklindeki tahsisin iptal edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

|