06.01.2014 Tarihli Belediye Meclis Kararları

1. Belediye Meclisinin 05/12/2013 tarihli Aralik Ayi Meclis Toplantisinin II. Birlesimine ait zabit özetinin reddine Belediye Baskan Vekili Sumran ÜNAL, Meclis Üyeleri Semih ÖZMERIÇ, Ramazan BALCI, R.Altan GÜNEY, Sait BIRLIK, Ahmet ÖZTÜRK, M.Can ÖNLER ve Ahmet KIZILKAYA’nin kabul oylarina karsilik, Meclis Üyeleri Murat ÖDEN, Ahmet ERTÜRK, N.Derya KARAÇOLAK, Mustafa ÇAKIR, Nedim GÜRAYDIN, Ugur TÜRKMEN, Güngör TÜRK, Murat SALTIK, Ugur ALKANLI, Sema Coskun YAYLA, Mustafa ÜRETMEN, Nebil ALPARSLAN, Suayip YEGEN, Özcan PETEKKAYA, Bünyamin ESEN, Mehmet TUGCU ve Önder NALINCI’nin red oylariyla oyçokluguyla karar verildi.

2. 5393 sayili Belediye Kanununun 20.maddesinin 1.fikrasina istinaden, Belediye Meclisi 2014 yilinda tatil karari almayarak her ay toplanmasina ve Meclisin her ayin ilk haftasi pazartesi günü toplanmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi

3. 5393 sayili Belediye Kanununun 25. maddesine istinaden; Belediyenin bir önceki yil gelir ve giderleri ile bunlara iliskin hesap kayit ve islemlerinin denetimi için gizli oyla yapilan Denetim Komisyonu üyeligi seçimi sonunda kullanilan 26 oydan;  21 oy alan Murat ÖDEN, 22 oy alan Mustafa ÇAKIR, 22 oy alan Ahmet KIZILKAYA ve 13 oy alan Sumran ÜNAL’in Denetim Komisyonu Üyeligine seçilmelerine oyçokluguyla karar verildi.


4. Sehrimiz imar planina yapilan itirazlar ve plan tadilat teklifleri ile ilgili dosyalarin incelenmek üzere Meclis Imar Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

5. Aydin Merkez Ata Mahallesi tapunun, 2125 ada, 21 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 327.90 m2 yüz ölçümlü parselde 19.78 m2'ye tekabül eden 989/16395 payli belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere kiymet takdir komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satisi, seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

6. Aydin Merkez Osmanyozgatli Mahallesi tapunun, 6160 ada, 20 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 241.52 m2 yüz ölçümlü parselde 41.09 m2'ye tekabül eden 4109/24151 payli belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere kiymet takdir komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satisi, seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

7. Aydin Merkez Mesrutiyet Mahallesi tapunun, 6388 ada, 36 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 174.70 m2 yüz ölçümlü parselde 0.40 m2'ye tekabül eden 4/1757 payli belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere kiymet takdir komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satisi, seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

8. Ilimizde düzenlenecek olan Kültür ve Senlik Festivalinde Aydin Karadenizliler Sosyal Yardimlasma Dayanisma ve Kültür Dernegine nakdi yardimda bulunulmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

9. Belediyemiz norm kadrolarinda bos bulunan 1 adet THS Sinifina tabi 5.Derece Ekonomist ve 1 adet THS Sinifina tabi 1.Derece Programci, 1 adet GIH Sinifina tabi 3.Derece Egitmen ve 1 adet SHS Sinifina tabi 8.Derece Biolog Kadrosunda 5393 Sayili Belediye Kanununun 49 ncu maddesinin 3 ncü ve 4 ncü fikralari geregince çalistirilacak 4 adet sözlesmeli personelin ücretinin tespit edilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

10. 5393 sayili Kanunun 49. maddesinin 2 nci fikrasinda “Birim Müdürlügü ve Üst Yönetici Kadrolarina yapilan atamalar ilk toplantida meclisin bilgisine sunulur” denildiginden halen belediyemizde 657 sayili Devlet Memurlari Kanununa tabi görev yapmakta olan Bülent BOZBAS’in Mali Hizmetler Müdürlügü’ne asaleten atanmasi Meclisin bilgisine sunuldu.

11. 01/01/2014 tarihinden geçerli olmak üzere Zabita Personeline ödenen aylik fazla mesai ücretinin yükseltilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

12. 01/01/2014 tarihinden geçerli olmak üzere Itfaiye Personeline ödenen aylik fazla mesai ücretinin yükseltilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

 

 

|