04.02.2014 Belediye Meclisi Kararları

1. Belediye Meclisinin 09/01/2014 tarihli Ocak Ayi Meclis Toplantisinin II. Birlesimine ait zabit özetinin reddine, Belediye Baskan Vekili Sumran ÜNAL, Meclis Üyeleri Semih ÖZMERIÇ, Ramazan BALCI, R. Altan GÜNEY ve Halis HEKIMOGLU’nun kabul oylarina karsilik, toplantiya katilan diger üyelerin red oylariyla, oyçokluguyla karar verildi.

2. Sehrimiz imar planina yapilan itirazlar ve plan tadilat teklifleri ile ilgili 12 adet dosyanin incelenmek üzere Meclis Imar Komisyonuna havale edilmesi hususunun reddine Belediye Baskan Vekili Sumran ÜNAL, Mehmet Can ÖNLER, Halis HEKIMOGLU, R. Altan GÜNEY, Ramazan BALCI, Ahmet ÖZTÜRK, Sait BIRLIK, Ahmet KIZILKAYA, Önder NALINCI’nin kabul oylarina karsilik,  toplantiya katilan diger üyelerin red  oylariyla oyçokluguyla karar verildi.


3. Aydin Merkez Orta Mahalle tapunun, 531 ada, 32 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 257.01 m2 yüz ölçümlü parselde 4.34 m2'ye tekabül eden 434/25701 payli belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere kiymet takdir komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satisi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine Meclis Üyesi Mustafa ÇAKIR’in red oyuna karsilik toplantiya katilan diger üyelerin kabul oylariyla, oyçokluguyla karar verildi.

4. Aydin Merkez Osmanyozgatli Mahallesi tapunun, 6329 ada, 40 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 216.24 m2 yüz ölçümlü parselde 78.09 m2'ye tekabül eden 2603/7208 payli belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere kiymet takdir komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satisi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine Meclis Üyesi Mustafa ÇAKIR ve Önder NALINCI’nin red oylarina karsilik toplantiya katilan diger üyelerin kabul oylariyla, oyçokluguyla karar verildi.

5. Aydin Merkez Orta Mahalle tapunun, 822 ada, 47 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 249.94 m2 yüz ölçümlü parselde 36.85 m2'ye tekabül eden 3685/24994 payli belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere kiymet takdir komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satisi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine Meclis Üyesi Mustafa ÇAKIR ve Önder NALINCI’nin red oylarina karsilik toplantiya katilan diger üyelerin kabul oylariyla, oyçokluguyla karar verildi.

6. Aydin Merkez Osmanyozgatli Mahallesi tapunun, 6112 ada, 30 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 179.04 m2 yüz ölçümlü parselde 1.50 m2'ye tekabül eden 25/2984 payli belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere kiymet takdir komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satisi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine Meclis Üyesi Mustafa ÇAKIR ve Önder NALINCI’nin red oylarina karsilik toplantiya katilan diger üyelerin kabul oylariyla, oyçokluguyla karar verildi.

7. Aydin Merkez Osmanyozgatli Mahallesi tapunun, 6201 ada, 24 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 40.80 m2 yüz ölçümlü belediye siyrik arsasinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere kiymet takdir komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satisi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine Meclis Üyesi Mustafa ÇAKIR ve Önder NALINCI’nin red oylarina karsilik toplantiya katilan diger üyelerin kabul oylariyla, oyçokluguyla karar verildi.

8. Belediyemizde 657 Sayili Devlet Memurlari Kanununa tabi Memur  Kadrosunda görev yapmakta olan Metin ERDOGAN’in Insan Kaynaklari ve Egitim Müdürlügüne Asaleten atanmasi 5393 Sayili Belediye Kanununun 49.ncu maddesi geregince Belediye Meclisinin bilgisine sunuldu.

9. 22.02.2007/26442 Sayili Resmi Gazetede yayinlanan Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro Ilke ve Standartlarina Dair Yönetmelik geregi daha önce ihdas edilmis olan emeklilik nedeni ile bosalmis bulunan 5.Sayili Sürekli Isçi Kadro Iptal cetvelinin tasdikine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

10. AY-BE Iktisadi Isletmesi Bünyesinde faaliyet gösteren kafeteryalarda satisa sunulacak olan  yeni ürünlerin satis fiyatlarinin belirlenmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

11. 2014 Mali Yili Gelir Ücret Tarifesinden Ilan Vergisi, Eglence Vergisi, Isgal Harci,   Tatil Günleri Çalisma Ruhsat Harci ve Isyeri Açma Izin Harcinin çikarilmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

12. 2014 Mali Yili Gelir Ücret Tarifesi 1-9 Ulasim Hizmetleri Müdürlügü Otogar Birim Ücretlerinde degisiklik yapilmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

13. 2014 Mali Yili Gelir Ücret Tarifesi 1-9 Ulasim Hizmetleri Müdürlügü Otogar Birim Ücretleri, Minibüs Garaj Ücretleri 1.Grup, 2.Grup, Günlük Ödemeli Minibüsler, 1.Grup,2.Grup olarak her giris çikis için aylik araç basina düsen ücretlerinin Aydin Belediyesi veznesinde tahsil edilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

14. Parsel sinirlari disina tasan çikmalar ile ilgili olarak, imar plan notunun 55.maddesinin revize veya iptali hususundaki Imar ve Sehircilik Müdürlügünün yazisinin Gündeme alinarak incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

15. Aydin Belediyesinin 6360 sayili Kanunla sorumluluk alanlarina dahil edilen yerlesim yerlerine yetkisi dahilindeki her türlü yatirim ve hizmetin götürülmesi hususunun yeniden görüsülmesi ile ilgili 16 Meclis Üyeli imzali önergenin gündeme alinarak Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu ve Meclis Hukuk Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

16. 15 Meclis üyesi imzasi ile verilen Belediye Isleri ile ilgili çesitli konularda Genel görüsme açilmasi talebi ile ilgili önergenin gündeme alinmasina Meclis üyesi Ahmet ÖZTÜRK’ün red oyuna karsilik toplantiya katilan üyelerin kabul oylariyla, oyçokluguyla karar verildi.

|