Meclis Temmuz 2010 İkinci Oturumu Yapıldı

Meclis 1. Baskanvekili Ahmet Gümüs baskanliginda yapilan toplantida görüsülen gündem maddelerinde asagidaki kararlar imza altina alindi.
Belediye Meclisinin 05.07.2010 tarihli Temmuz Ayi Meclis Toplantisinin I. Birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oy birligiyle karar verildi.

Sehrimiz imar planina yapilan itirazlar ve plan tadilat teklifleri ile ilgili Meclis Imar Komisyonu raporu dogrultusunda 15 adet dosya oybirligiyle, diger 1 adet dosya oy çokluguyla kabul edildi.

Belediyemize ait gayrimenkullerin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi, devri veya kat karsiligi verilmesi hususunu içeren 3 adet dosya Meclis Imar Komisyonu ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporlari dogrultusunda oy birligi ile kabul edildi.

Imar planina göre kismen veya tamamen yolda, park alaninda ve buna benzer alanlarda kalan mezkur parsellerin 3194 sayili kanunun 10.maddesi geregince 2007 - 2011 yillarini kapsayan 5 yillik imar programina alinmasi hususunu kapsayan 2 adet dosya Meclis Imar Komisyonu ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporlari dogrultusunda oy birligi ile kabul edildi.

Açik ve kapali çikmalarla ile ilgili Meclis Imar Komisyonu raporu oy birligi ile kabul edildi.

Efeler Mahallesi sinirlarinin genisletilmesi Meclis Imar Komisyonu raporu dogrultusunda oy birligi ile kabul edildi.

2010 Yili Mahalli Idareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliginin 5. Bölüm “Ödenek Kullanimi ve Bütçede Yapilacak Degisiklikler” baslikli Aktarma alt baslikli 36.  maddesinin 1 bendine istinaden Manevi Tazminat bedelinin ödenmesi için Fen Isleri Müdürlügü bütçesine 46.09.02.39.04.4.3.00.5.03.4.2.03 tertibinin açilmasi hususu Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporu dogrultusunda oy birligi ile kabul edildi.

Insaat Abonelikleri ve Akilli Sayaç Uygulamasi hususu; Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunun;
1. Insaat suyu abonelerinde depozit ücreti alinmamasi,
2. Ön ödemeli elektronik sayacin abone sahibi tarafindan saglanmasi,
3. Insaatlarla ilgi ön ödemeli elektronik sayaç uygulamasinda su bedelinin hesaplanmasinda kademeli tarifenin yapilmamasina, bu konuda tek tarife uygulamasina geçilmesi, tarife bedelinin 7,35 Tl/ton Kdv dâhil olarak uygulanmasina,
4. Insaat suyu kullananlar için ön ödemeli elektronik sayaç uygulamasinda ekli sartname hükümlerine uygun hareket edilmesinin saglanmasi,
dogrultusundaki raporu ve Meclis Hukuk Komisyonunun; Akilli sayaç uygulamasinin öncelikle insaat aboneliklerinde uygulanmasi ve buna uygun sartname hazirlanmasi görüsünü içeren raporu oy birligi ile kabul edildi.

Adnan Menderes Mahallesi, Aydin Bulvari ile Çevre Bulvari arasi Tabakhane Deresi Istinat Duvari yapimi ve Taban Islahi Yapilmasi isinin 5393 sayili Belediye Kanunu geregi yillara yaygin hizmet yüklemelerinin 67. maddesi geregince karar alinmasi hususu ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonun “Dere yataklarinin islahi ve düzenlemesi DSI’nin sorumlulugunda olup,  Adnan Menderes Mahallesi, Aydin Bulvari ile Çevre Bulvari arasi Tabakhane Deresi istinat duvari yapimi ve Taban Islahi Yapilmasi isinin de DSI tarafindan yapilmasi düsünülmüs, gerekli yazismalarin yapilarak gelecek cevaba göre konunun tekrar belediye meclisine sunulmasi uygun olacaktir” raporu oy birligi ile kabul edildi.

Otogar ve Minibüs garajindan faydalanan araçlar için 3.000 adet bos (kontür yüklemesi yapilmamis) kartin bedelsiz olarak dagitilmasi ve bundan sonra kart talep edilmesi halinde yeni verilecek kartlarin 5,00 TL bedel karsiligi verilmesi hususunu içeren Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunu raporu oy birligi ile kabul edildi.

Aydin Belediyesi Taksi Duraklari ve Toplu Tasimacilik Yönetmeligindeki “Aydin Otomobilciler-Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odasi Baskanligi ve Aydin Belediyesi Ulasim Hizmetleri Müdürlügü'nün müstereken yapacaklari çalisma ile Aydin Emniyet Müdürlügü’ne kayitli "T" Plakali araç isleticileri ve Taksi Durak Hat Hakki sahiplerinin 30.06.2010 tarihine kadar ruhsata baglanmalari gerekmekte olup, belirtilen tarihe kadar hatlarinda araç alip çalistiracaklardir. Ruhsata baglanmayan hat hakki sahiplerinin hat haklari iptal edilecektir.” ibaresiyle yer alan 07/08/2008 tarih ve 154 sayili Belediye Meclis Kararinin geçici maddesinin iptal edilerek, Soförler Odasi Baskanligi'nca talep edilen “Aydin Otomobilciler-Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odasi Baskanligi ve Aydin Belediyesi Ulasim Hizmetleri Müdürlügü'nün müstereken yapacaklari çalisma ile Aydin Emniyet Müdürlügü’ne kayitli "T" Plakali araç isleticileri ve Taksi Durak Hat Hakki sahiplerinin ruhsat haklarinin araç bulundurmadan sakli kalmasi sartiyla, Belediye Taksi Çalistirma Ruhsatlarini almayanlarin ise 30 Kasim 2010 tarihine kadar almalarina, 30 Kasim 2010 mesai sonuna kadar Çalisma Ruhsatlarini almayan Taksi Isletmecilerinin Calisma Ruhsat ücretlerine eklenecek Yasal Gecikme faizini ödemesi kaydiyla ruhsatlarinin tanziminin yapilmasina ve Çalisma Ruhsatlarinin Her yil Ocak ayi sonuna kadar vizelenmesine, araç alip çalistirdiklarinda araç bilgilerinin Calisma Ruhsatina eklenmesi için Aydin Belediyesi Ulasim Hizmetleri Müdürlügü'ne bildirilmesi kaydiyla faaliyete geçmeleri saglanacaktir.” ibaresinin yer aldigi yeni haliyle degistirilmesi hususu  Meclis Ulasim ve Trafik Komisyonumuzca incelenmis ve degistirilmesi uygun görülmüstür” dogrultusundaki raporu oy çoklugu ile kabul edildi.

Oturum, Aydin Belediye Meclisinin Agustos Ayi 1. Oturumunun 02 Agustos 2010 saat: 18.00’de yapilacaginin duyurulmasiyla sona erdi.

|