07.06.2010 Belediye Meclis Kararları

Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu baskanliginda yapilan toplantida görüsülen gündem maddelerinde asagidaki kararlar imza altina alindi:

1. Belediye Meclisinin 06.05.2010 tarihli Mayis Ayi Meclis Toplantisinin II. Birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

2. Istifa ile bosalan Meclis I.Baskan Vekilligine, yapilan gizli oylama sonunda 30 oydan, 18 oy alan Meclis Üyesi Ahmet GÜMÜS’ün seçilmesine toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.

3. Istifa ile bosalan Meclis Encümen Üyeligine yapilan gizli oylama sonunda 30 oydan, 16 oy alan Meclis Üyesi Ahmet GÜMÜS’ün seçilmesine toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.

4. Istifa ile bosalan Meclis Imar Komisyonuna yapilan açik oylama sonunda Meclis Üyesi Ahmet GÜMÜS’ün seçilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

5. Istifa ile bosalan Meclis Divan Kâtip Üyeligine yapilan gizli oylama sonunda 30 oydan, 19 oy alan Meclis Üyesi Saadet KAVASGIL’in seçilmesine toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.

6. Istifa ile bosalan Meclis Egitim Kültür Sanat ve Turizm Komisyonuna, , Esnaf ve Pazaryeri Komisyonuna, Engelliler Komisyonuna ve Saglikli Kentler Birligi Yedek Üyeligine üye olarak Meclis Üyesi Saadet KAVASGIL’in seçilmesine yapilan açik oylama sonucunda toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi,

7. Istifa ile bosalan Saglik-Spor ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna Meclis Üyeleri Sehnaz BAGCI ve Ahmet KIZILKAYA’nin seçilmelerine, Meclis Hukuk Komisyonuna Meclis Üyesi Sehnaz BAGCI’nin seçilmesine yapilan açik oylama sonucunda toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

8. Istifa ile bosalan Aydin Belediyesi Sehir Tiyatrosu Yönetim Kuruluna Meclis üyesi Sumran ÜNAL’in seçilmesine yapilan açik oylama sonucunda toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

9. Sehrimiz imar planina yapilan itirazlar ve plan tadilat teklifleri ile ilgili 20 adet dosyanin incelenmek üzere Meclis Imar Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

10. Belediye gayrimenkullerinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

11. Aydin Merkez Çevre Bulvari ile Tepecik Bulvarinin kesistigi kavsakta Çevre Bulvari üzerindeki 42 m2 lik mevcut trafo binasi yerine karsilik bu trafonun tasinacagi Aydin Merkez Ata Mahallesi tapunun 17 M I Pafta, 6583 ada, 1 parselde belediye adina kayitli 42 m2 lik trafo arsasinin 1,00 TL sembolik bedel üzerinden TEDAS Genel Müdürlügü’ne satis seklinde tapu devrinin yapilmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

12. Aydin Belediyesi olarak 120.000 adet hisse ile ortagi bulundugumuz AYTER (Aydin Termal Turizm ve Jeotermal Sistemleri) A.S’ ye rüçhan hakki olarak 120.000 adet hisse karsiligi 12.000,00 TL ile istirakte bulunup bulunulmayacagi, bulunulacaksa bedelin ödenmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

13. Belediye Meclisinin 06.07.2009 tarih ve 93 sayili karari ile ihdas edilmis olan 1 adet 1 nci derece Strateji Gelistirme Müdürü Kadrosu için hazirlanan (II) sayili Bos Memur Kadro Degisikligi Cetvelinin onayina ve 22.02.2007/26442 Sayili Resmi Gazetede yayinlanan Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro ilke ve Standartlarina Dair Yönetmelik Geregi daha önce ihdas edilmis olan ve emeklilik nedeni ile bosalmis bulunan Isçi Kadro Iptal Cetvellerinin tasdikine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

14. Belediyemiz adres kayitlarinda Kemer Bulvarinda ve Kemer Caddesinde “Kemer” ismi iki kez kullanildigi; Numarataj Yönetmeligine uymayan durumun düzeltilmesi amaciyla kayitlarda Kemer Caddesi olarak geçen Cadde isminin iptal edilip yeni bir cadde ismi verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

15. Belediyemiz adres kayitlarinda Çine Bulvarinda ve Çine Caddesinde “Çine” ismi iki kez kullanildigi; Numarataj Yönetmeligine uymayan durumun düzeltilmesi amaciyla kayitlarda Çine Caddesi olarak geçen Cadde isminin iptal edilip yeni bir cadde ismi verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

16. Kemer Mahallesi 1738 Sokak ile 1740 Sokagin iptal edilerek Yeni Mezarlik 1 Cadde olarak degistirilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

17. Muhtelif yerlerde bulunan büfelerin ihale süre bitim tarihinden itibaren kaldirilmasi ve yeniden ihaleye çikilmamasi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

18. Yazili önerge dogrultusunda gündeme alinan bina kapilarina gelisigüzel ve izinsiz olarak yapistirilan reklam ve ilan amaçli kâgitlarin denetim ve tanzimi hususlarinin görüsülmek üzere Esnaf ve Pazaryeri Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

19. Yazili önerge dogrultusunda gündeme alinan Yörük Ali Efe hakkinda yapilabilecek anma ve benzeri etkinlikler ile ilgili hususunun incelenmek üzere Meclis Egitim Kültür Sanat ve Turizm Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

|