Meclis Nisan İkinci Oturumu Yapıldı

Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu baskanliginda baslayan toplantida görüsülen gündem maddelerinde asagidaki kararlar imza altina alindi:
Il merkezinde yasayan 40 yas ve üzeri bayanlarda saglik taramasi yaparak, meme kanserinde erken tani ve tedavi hususlarinda halki bilinçlendirme amaçli çalismalarin baslatilmasi ve Aydin Il Saglik Müdürlügü ile müsterek çalisma yapilmasi hususu komisyon çalismalarinin devam etmesi nedeniyle Mayis Meclisi’nde görüsülmesine oy birligi ile karar verildi.

Aydin Valiligi Il Mahalli Idareler Müdürlügü’nün 03.03.2010 tarih, 1671 sayili yazilarina istinaden 04.02.2010 tarih ve 29,30 ve 37 sayili Belediye Meclis Kararlarinin yeniden görüsülmesi hususu ile ilgili Meclis Imar ve Meclis Hukuk Komisyonu raporlari dogrultusunda kararlarin kanun ve yönetmeliklere uygun oldugu karari verildi.Sehrimiz imar planina yapilan itirazlar ve plan tadilat teklifleri Meclis Imar Komisyonu raporlari dogrultusunda oy çoklugu ile kabul edildi.

2010 Yili bütçesine eklenmek üzere Mahalli Idareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliginin 21. ve 37. maddeleri geregi 2010 yili Ek Ödenek Bütçesinin (2011 ve 2012 yillari Ek Ödenek Bütçe) hazirlanmasi hususu ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporu dogrultusunda oy birligi ile kabul edildi.

2010 Yili Gelir Ücret Tarifesinin 3–11 Belediye Çalisanlari Disinda Yol Bozma Ücretleri bölümünde degisiklik yapilmasi hususu ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüsüldü. Komisyon raporu dogrultusunda 500 ve üzerindeki geçmeli ve beton parke kazi çalismalarinda belediyeye birim maliyetinin düsük olacagi düsünüldügünden kazi ve dolgunun standartlara uygun yapilmasi kosuluyla metrekare birim fiyatinin 15.00 TL olarak uygulanmasina oybirligi ile karar verildi.

2010 Yili Gelir Ücret Tarifesinin 3–1 Veteriner Isleri Müdürlügü Ücretleri bölümünde degisiklik yapilmasi hususu ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüsüldü. Komisyon raporu dogrultusunda A-Büyükbas Kesim Ücreti (Adet, KDV dahil) 40.00 TL, + 3.00 TL. Mera Fonu + 6.00 TL. Kesim Harci = 49.00 TL. B-Küçükbas Ücreti (Adet, KDV dahil) Iç Kesim a-3.70 TL. + 3.00 TL. Kesim Harci + 0,30 TL. Mera Fonu = 7.00, Dis Kesim b-2.70 TL. + 3.00 TL. Kesim Harci + 0,30 TL Mera Fonu = 6.00 TL. C- Mense Sahadetnamesi Ücreti (Adet, KDV dahil) Büyükbas 4.00 TL. + 3.00 TL. Mera Fonu = 7.00 TL olarak belirlenmesine oy birligi ile karar verildi.

Ata Mahallesi Denizli Bulvari No:80 ile No:88 arasindaki isyerlerinin Içkili alan bölgesi krokisine dahil edilmesine Meclis Esnaf ve Pazaryeri Komisyonu raporu dogrultusunda oy birligi ile karar verildi.

Pinarbasi-Aytepe Mesire alaninda mevcut Teleferik tesisinin isletilmesinde yolcu tasima ücret tarifesinin belirlenmesi ve 2010 yili gelir ücret tarifesinde belirlenen ücretin yer almasi hususu ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüsüldü. Komisyon raporu dogrultusunda büyükler için 1.00 TL. Ilkögretim ögrencileri için 0.75 Kr ücret alinmasina oybirligi ile karar verildi.

Aydin Kent Konseyinin talebi üzerine ihtiyaç olan 20.000,00-TL. Ödenegin 2010 yili Özel Kalem Müdürlügü (Baskanlik) bütçesine eklenmesine Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporu dogrultusunda oy birligi ile karar verildi.

Aydin Belediyesi olarak üyesi oldugumuz ÜNIBEL A.S.'nin sermaye arttirimina, payimiza karsilik 9.00-TL. Istirak de bulunup bulunulmayacagi, bulunacaksa bedelin ödenmesi hususu Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporu dogrultusunda oy birligi ile kabul edildi.

Aydin Belediyesi Kadin Konukevi Isleyis Yönergesinin bazi maddelerinde degisiklik yapilmasi hususu Egitim Kültür Sanat ve Turizm Komisyonunda çalismalarin devam etmesi nedeniyle Mayis ayi meclis toplantisinda görüsülmesine oy birligi ile karar verildi.

Meclis gündem maddelerinin tamamlanmasindan sonra Mayis ayi Meclis toplantisi 1. oturumunun tarihi 03 Mayis 2010 Pazartesi günü Saat: 18.00 olarak belirlendi.

|