Meclis Şubat Ayı 2nci Oturumu Yapıldı

Toplanti geçilmeden önce Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, geçtigimiz günlerde anne olan Belediye Meclis Üyesi Sema Coskunyayla’ya belediye meclis üyelerinin katkilariyla alinan tam altini takdim etti.

Sehrimiz imar planina yapilan itirazlar ve plan tadilat teklifleri ile ilgili 17 adet dosyaya ait Meclis Imar Komisyonu raporlari komisyondan geldigi sekliyle kabul edildi.

01.01.2010 tarihinden geçerli olmak üzere Zabita Personeline ödenen aylik fazla mesai ücretinin 215.00 TL’ye yükseltilmesi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporu dogrultusunda oy birligi ile kabul edildi.

01.01.2010 tarihinden geçerli olmak üzere Itfaiye Personeline ödenen aylik fazla mesai ücretinin 215.00 TL’ye yükseltilmesi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporu dogrultusunda oy birligi ile kabul edildi.

Mezarlik Yönetmeliginde degisiklik yapilmasi hususu Meclis Plan ve Bütçe Komisyon çalismalarinin tamamlanamadigi için bir sonraki Meclis toplantisinda görüsülmesi oy birligi ile kabul edildi.

2010 Yili bütçesine eklenmek üzere Mahalli Idareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliginin 21. ve 37. maddeleri geregi 2010 yili Ek Ödenek Bütçesinin (2011 ve 2012 yillari Ek Ödenek Bütçe) hazirlanmasi hususu Meclis Plan ve Bütçe Komisyon çalismalarinin tamamlanamadigi için bir sonraki Meclis toplantisinda görüsülmesi oy birligi ile kabul edildi.

07.01.2010 tarih ve 14 sayili Meclis Kararinin tashihi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyon raporlari dogrultusunda Güzelhisar Mahallesi 19 L IV pafta 252 ada 23 parselde kaba insaat halinde olan Belediye Hizmet Binasi insaatinin da Yap Islet Devret Modelinin Yap modeli ile tamamlattirilmasi hususlarinda yapilacak her türlü çalismada ve bu islemlerin olusturulmasi ile ilgili her türlü islemde de, Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na yetki verilmesi hususunun eklenmesi ve 07.01.2010 tarih ve 14 sayili Meclis Kararinin bu sekilde tahsisi oybirligi ile kabul edildi.

2010 Yili Gelir Ücret Tarifesi Bölüm–3 ücretler 3–5 OTOGAR BIRIM ÜCRETLERI kisminda degisiklik yapilmasi hususu ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyon raporu görüsüldü;

—5393 Sayili Belediye Kanununun 20 ve 21. maddeleri geregince belediye meclisinin 2010 yili gelir ücret tarifesinde 3–5 otogar birim ücretlerinde minibüs garaj çikis ücretlerinin yükseltilmesiyle magdur olduklari dilekçeleriyle belediyemize sunan Minibüs Birlik Koop. tarife degisiklik yapilmasi için; 3–5 minibüs garaj ücretleri Zafer minibüs çikis ücretleri 1. grup KDV dahil Kösk Birlik, Egrikavak, Tekeler, Kuyucular, Çine, Karpuzlu, Yenipazar, Dalama ve Gökyaka Saraçlar Birlikleri 4 TL olan ücretleri 3.5 TL’Ye, 2. grup Umurlu ve Acarlar birliklerinin garaj çikis ücretleri 4 TL’den 2.75 TL’ye, Otogar (B) minibüs çikis ücretleri 1. grup KDV dahil Koçarli, Germencik, Ortaklar, Biyikli Bagarasi’nin 4 TL olan çikis ücretleri 3.5 TL’ye, Didim, Nazilli, Selçuk, Söke’nin 7.5 TL’den 6.5 TL’ye, 2. grup Incirliova’nin 4 TL.’den 2.75 TL olmasi komisyon raporu dogrultusunda oy birligi ile kabul edildi.

Gündem maddelerinin tamamlanmasindan sonra Meclis Üyesi Fevzi Köse’nin jeotermal konusuna dikkat çekmesinden sonra bu konu meclis üyelerince tartisildi.

Jeotermal konusunun mecliste görüsülmesinin üzerinden geçen zaman zarfinda bu konunun gündemden düsmüs gibi göründügünü belirten Meclis Üyesi Kamil Kaya, “Jeotermal gündemimizdeki yerini koruyor. Bu konu ilk olarak EPDK’dan dogalgaz lisansini alan firmanin belediyeye müracaat etmesi sonucu Temmuz ayinda meclis gündemimize gelmisti. Biz de kamuoyunun nabzini yoklamak için bu süreci yaymistik. Bu süreç aslinda 2006 yilinda baslamis. O tarihte Aydin Belediye Meclisi’nce dogalgazla sehrin isinmasi noktasinda isbirligi protokolünü içeren bir karar alinmis. Bu karar EPDK’ya da iletilmis. Bunun üzerine EPDK’da ihale yapmis ve bir firma Aydin bölgesinin lisansini almis. Firma da Mart 2010 tarihinde kazilara baslamak istiyor. Sehrimizde bir de jeotermal gerçegi var. Sn. Vekilimiz Mehmet Erdem sehrin isinmasi ile ilgili bir kolaylik saglayacaklarini belirtmislerdi. Il Özel Idaresi’nden çok da resmi olmasa da bize koordinatlar verildi. Bu koordinatlar Aydin Belediyesi’nin mücavir alanlari disinda Menderes havzasindan Incirliova Osmanbükü’ne kadar uzanan bir bölgede. Bizim yatirim yapmamizi engelleyen bölgede. Ayrica yatirim maliyeti yüksek, jeotermal enerjinin yerin 1500 metre altinda bulundugu bir bölge. Peki, bizim dogalgaz firmasi ile ilgili konumumuz nedir? Geçen ay Belediyemize bir yazi geldi. EPDK’dan Içisleri Bakanligi’na, Içisleri Bakanligi’ndan Aydin Valigi’ne ve Aydin Valiligi’nden Aydin Belediye Baskanligi’na. Yazida özetle su ifadeler yer aliyor. Taahhütleriniz var, yerine getirin. Aksi takdirde yasal süreç baslayacaktir. Yatirimci firma ile görüsmelerinize biran önce baslayin. Gerçeklesme olmazsa herkes yasal yollara basvursun. Firma belediyemize yaptigi müracaatta yatirima Mart 2010’da baslamam gerekiyor, yoksa yasal yollara basvururum diyor. Ayni seyi EPDK ve Içisleri Bakanligi da söylüyor.” seklinde konustu.

Meclis Baskan Vekili Ahmet Gümüs, “Aydin Sivil Toplum Örgütleri Aydin ve Denizli’nin ekonomik sorunlari hakkinda Cumartesi günü Devlet Bakani Ali Babacan ile birkaç bakanin daha bulunacagi bir toplanti yapacaklar. Bu toplantiya Aydin Valisi Hüseyin Avni Cos ile belirlenecek 2 sivil toplum örgütü temsilcisi katilacaklar. Jeotermal konusu hem rapor halinde hem de sözlü olarak öncelikli olarak sunulacak konulardan bir tanesidir.” seklinde konustu.

Mart Ayi Meclis toplantisinin tarihi 01 Mart 2010 Pazartesi günü, saati 17.30 olarak kararlastirildi.AYDIN BELEDIYE MECLISI SUBAT AYI 2. OTURUMU YAPILDI

Aydin Belediye Meclisi’nin Subat ayi 2. oturumu, belediye meclis salonunda yapildi.