Meclis Ocak Ayı IInci Birleşimi Yapıldı

Baskan Çerçioglu, geçtigimiz günlerde kalp krizi geçiren ve Izmir’de tedavisine devam edilen Meclis Üyesi Halis Hekimoglu’na tüm meclis üyesi arkadaslari adina geçmis olsun dileklerinde bulunduktan sonra meclis oturumuna geçildi.Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu baskanliginda yapilan toplantida görüsülen gündem maddelerinde asagidaki kararlar imza altina alindi.


Belediye gayrimenkullerinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususu Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyon raporlarinin uygun görüsleri dogrultusunda komisyonlardan geldigi sekliyle oy birligi ile kabul edildi.

Oto Terminal ve Belediye Hizmet Binasinin yapimi için Belediye Baskani Özlem ÇERÇIOGLU’na yetki verilmesi hususu ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyon raporu görüsüldü;

Plan ve Bütçe Komisyonu raporu dogrultusunda, ilimizin yeni bir otogar alanina ivedilikle ihtiyaci bulundugu dikkate alinarak söz konusu otogar yatiriminin yap-islet-devret modeliyle yapilmasi, proje, fizibilite çalismalarinin yürütülmesi ve yap-islet-devret modelinin uygulama süresinin 15 yila kadar verilmesi hususunda Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na yetki verilmesinin uygun olduguna karar verilmistir.

Bu konuda söz alan Adalet ve Kalkinma Partisi Grup Baskani Nebil Alpaslan, yap-islet-devret modeline karsi olmadiklarini belirterek, “Bu çok büyük bir proje. Bu projeyi sadece Belediye Baskanimiz Özlem Çerçioglu’nun üzerine yikipta biz meclis olarak kenara çekilmeyelim. Meclis üyesi olarak hepimiz elimizi tasin altina koyarak bir seyler yapalim. Projenin her asamasinda da bizlerden görüs alinsin.” seklinde konustu.

Meclis üyesi Alpaslan’a önerisinden dolayi tesekkür eden Baskan Özlem Çerçioglu, “Bu güne kadar aldigimiz tüm kararlarda oldugu gibi, Aydin için böylesine önemli bu projenin de her asamasinda sizlerle görüs alis verisinde bulunacagiz. Su andaki mevcut otogarimizda ilçerimize ve köylerimize çalisan minibüsler var. Onlarin bir araya toplanmasi, güzergâhlarinin ne olacagi konusunu hep birlikte oturup karar verecegiz. Bunlarin en dogrusunu bulmak, Aydin halkina en iyisini sunmak amaciyla gerekirse bir komisyon olustururuz. Bugüne kadar aldigimiz kararlarin tamamina yakini oy birligi ile geçti. Bu konuda da en dogrusuna 31 meclis üyemizin görüsleriyle bulacagimiz kanaatindeyim. Sizlere destekleriniz nedeniyle bir kez daha tesekkür ediyorum.” dedi.

2010 Mali Yili Gelir Ücret Tarifesinin 3-6 Bölüm h Bendinin c fikrasinin 2. maddesinde degisiklik yapilmasi hususu Meclis Plan ve Bütçe Komisyon raporu dogrultusunda oy birligi ile kabul edildi.Adalet ve Kalkinma Partisi Gurup Sözcüsü Nebil ALPARSLAN’in yazili önergesi ile ilgili Meclis Saglik Spor ve Sosyal Hizmetler Komisyonu raporu görüsüldü;

Saglik, Spor ve Sosyal Hizmetler Komisyon raporu dogrultusunda ilimizde yogun olarak yasanan hava kirliliginin önlenmesi amaciyla öncelikle Mahalli Çevre Il Kurulu’na yardimci olmak ve denetim yapmak üzere Çevre Il Müdürügü, Belediye, Saglik Müdürlügü ve Makine Mühendisleri Oda Baskanligi’ndan seçilmis birer temsilciden olusan bir alt denetim komisyonu kurulmasi, kurulacak komisyonun en kisa sürede toplanip yapabilecekleri kontrol ve faaliyetlerini ilgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde belirleyerek denetim, ölçüm vb. çalismalarinin sonucunu Mahalli Çevre Kurulu’na bir rapor halinde bildirerek çevre kirliliginin önlenip, çevre sagliginin korunmasi uygun bulunmustur.Komisyon raporu Meclis tarafindan oy birligi ile kabul edildi.

Gündem maddelerinin tamamlanmasindan sonra bir sonraki Meclis toplantisinin tarihi 01 Subat 2010 Pazartesi günü saat 17.00 olarak belirlendi.

|