Meclis Ocak Ayı 1nci Oturumu Yapıldı

Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu baskanliginda yapilan toplantida görüsülen gündem maddelerinde asagidaki kararlar imza altina alindi.  2010 yilinin basta Aydin’a daha sonra tüm Türkiye’ye ve dünyaya hayirli olmasini dileyen Baskan Çerçioglu, meclis üyelerine (AYBA) Aydin Belediyesi Hizmet Agi ve Ikinci Bahari Yasayanlar Dinlenme Evi’nde yapilacak saglikli yaslanma aktiviteleri hakkinda detayli bilgi verdi:Belediye Meclisince 1 aylik tatil karari alinip alinmayacagi ve Meclis toplanti gününün belirlenmesi hususu görüsüldü;

Baskan Çerçioglu 2010 yilinda yeterince tatil gününün bulundugunu, Aydin’in belediyeden hizmet bekledigini belirtmesi üzerine Meclis üyelerinin hemfikir görüslerini belirtmesinden sonra 1 aylik tatil yapilmamasi karari ve Meclis toplanti gününün yine her ayin ilk Pazartesi günü yapilmasi oy birligi ile kabul edildi.

Denetim Komisyonu üye seçimi yapildi. Ugur Türkmen, Nebil Alpaslan ve Ahmet Öztürk’ün önergeleriyle Denetim Komisyonuna üye Ahmet Ertürk, Kamil Kaya,  Ahmet Öztürk, Ugur Alkanli ve Nebil Alpaslan aday olarak gösterildi. 26 üyenin oy kullandigi gizli oyla seçim sonucuna göre Denetim Komisyonu’na 25’er oy alan Ahmet Ertürk, Kamil Kaya,  Ahmet Öztürk, Ugur Alkanli ve Nebil Alpaslan seçildiler.

Belediye gayrimenkullerinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususu görüsülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu ile Imar Komisyonu’na oy birligi ile havale edildi.

Oto Terminal ve Belediye Hizmet Binasinin yapimi için Belediye Baskani Özlem ÇERÇIOGLU’na yetki verilmesi hususu görüsüldü. Oto Terminal binasinin isletim süresinin ne kadar olacaginin hesaplanmasi ve dogru bir model olup olmadiginin tartisilmasi için Plan ve Bütçe Komisyonu’na oy birligi ile havale edildi.

22.02.2007/26442 Sayili Resmi Gazetede yayinlanan Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro ilke ve Standartlarina Dair Yönetmelik geregi daha önce ihdas edilmis olan memur kadrolarindan Belediyemizin ihtiyacina binaen hazirlanan bos kadro degisiklik cetvelindeki degisikliklerin yapilmasi hususu oy birligi ile kabul edildi.

Belediyemiz Hukuk Isleri Müdürlügü emrinde sözlesmeli Avukat olarak çalisan Deniz GÜLTEKINOGLU’nun 01.01.2010–31.12.2010 tarihleri arasinda yeniden çalistirilmasi ve aylik olarak 1.derecenin 1.kademesi esas alinmak üzere 657 sayili Devlet memurlari kanununa göre tespit edilecek net tutarin ödenmesi oy birligi ile kabul edildi.


Belediyemiz Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü emrinde sözlesmeli Sosyal Çalismaci olarak çalisan Asuman TASÇI’nin 01.01.2010–31.12.2010 tarihleri arasinda yeniden çalistirilmasi ve aylik olarak 1.derecenin 1.kademesi esas alinmak üzere 657 sayili Devlet memurlari kanununa göre tespit edilecek net tutarin ödenmesi oy birligi ile kabul edildi.

Belediyemizde bos bulunan 2 adet 1 derece Tabip kadrosu ile 2 adet 1 derece Mühendis kadrosuna 5393 Sayili Belediye Kanununun 49 ncu maddesinin 3 ncü ve 4 ncü fikralarina göre sözlesmeli personel alinmasi ve alinacak personele aylik olarak 1.derecenin 1.kademesi esas alinmak üzere 657 sayili Devlet memurlari kanununa göre tespit edilecek net tutarin ödenmesi oy birligi ile kabul edildi.Belediye Meclisinin 05.02.2009 tarih ve 40 sayili karari ile belirlenen Güven ÖGÜT Parki isminin Güven ÖNÜT Parki olarak degistirilmesi oy birligi ile kabul edildi.2010 Mali Yili Gelir Ücret Tarifesinin 3-6 Bölüm (h) bendinin (c) fikrasinin 2. maddesinde degisiklik yapilmasi hususu görüsülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.Gündem maddelerinin tamamlanmasindan sonra Adalet ve Kalkinma Partisi grubunun gündem disi verdigi 2 madde gündeme alindi.

Gündem disi 1. maddede, belediye sinirlari içindeki binalarda yakilan isitma amaçli sistemlerin usulüne uygun yakilmamasi veya kullanilan yakitlarin kanun ve yönetmeliklerle belirlenen standartlara uygun olmamasi nedeniyle baca gazlarinin çevre kirliligine neden oldugu, belediye olarak yapabileceklerin tespiti için alinmasi gereken tedbirler görüsüldü;

Bu konuda bir açiklama yapan Baskan Çerçioglu, “Buradan sayin milletvekillerimize sesleniyorum. Aydin Belediyesi mücavir alanlari içerisinde yogunlugu en fazla olan bir jeotermal sahasini bize tahsis ederlerse bu sorunu kökünden çözmüs oluruz.” seklinde konustu.

Konu görüsülmek üzere Saglik Komisyonu’na oy birligi ile havale edildi.

Gündem disi 2. maddede, evsel atik tabir edilen atiklarin vatandaslar tarafindan kâgit, naylon, gida artigi, cam vb. sekilde ayrildigi halde toplanmasi sirasinda görevliler tarafindan bu ayrima dikkat edilmeden hepsinin ayni kategoride toplandigi vatandaslarin sikâyetine maruz kalmaktadir. Bu sikâyetlerin dogruluk derecesi arastirilarak görevlilere gerekli uyarilarin yapilarak kati atik toplama isleminin usulüne göre yapilmasinin saglanmasi için alinacak tedbirler görüsüldü;
  Bu konuda da bir açiklama yapan Baskan Çerçioglu, “Belediye olarak bu konuda ciddi bir çalisma yürütüyoruz. Persembe günü yapilacak toplantida Temizlik Isleri Müdürümüz bu konuda meclis üyelerimize genis bir açiklama yapsin. Toplama konusunda herhangi bir aksama varsa gerekenin yapilmasi için hep birlikte karar alalim. Bu konuda personele daha önce birkaç seminer düzenledik, gerekirse bir seminer daha düzenleyelim.” seklinde konustu.

07 Ocak 2010 Persembe günü saat: 16.00’da meclis üyelerinin katimiyla Aydin Belediyesi Çöp Deponi Alani’nda ayristirma tesislerinin gezilmesi kararlastirildi.

Adalet ve Kalkinma Partisi grubunun verdigi sonu önergesinde, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinden önce Aydin’daki birçok yol ve bulvarlara bisiklet yolu tabir edilen güzergâhin sinirlarini belirlemek amaciyla çakilan ‘U’ seklindeki demirlerin simdiki meclisin almis oldugu çok yerinde bir kararla sökülerek yollarin eski rahat haline dönüstürüldügü, bu konu ile ilgili olarak, bu demirlerin sökülme isinin belediye çalisanlarinca mi yapildigi, yoksa disaridan bir kisiye mi ihale edildigi, hizmet alimi seklinde yaptirildiysa bu is için kaç TL ödendigi, her iki halde de sökülen bu hurda demirlerin ekonomik olarak degerlendirilme imkâni olup olmadigi, degerlendirilme imkâni olduysa kaç TL gelir saglandigi, bu demirlerin yapimindan sökümüne kadar Aydin Belediyesi bütçesine getirdigi yükün kaç TL oldugunun yazili önergeyle bildirilmesi istendi.

Baskan Çerçioglu soru önergesinin yazili olarak cevaplandirilacagini, ancak hemen bu konuda meclisi bilgilendirmeye çalisacagini belirterek, “Demirlerin söküm islemleri Belediyemiz Fen Isleri Müdürlügü ekiplerince yapilip, yerlerine hemen parke tasi dösenmistir. Sökülen demirler belediyemiz depolarina götürülüp, gerektiginde kullanilmaya baslanmistir. Hatta bir kismini kentimizde bulunan yürüyüs yollarina dizmeye basladik. Bunlari dizmemizin nedeni vatandaslarimizin araçlarini yürüyüs yollarina park etmesidir. Lütfen vatandaslar da bu bölgelere araçlarini park etmesinler.” dedi.

07.01.2010 Persembe günü yapilacak Ocak ayi Meclis toplantisi 2. oturumunun saati 17.30 olarak belirlendi.

|