5.11.2009 Belediye Meclisi Yapıldı

Aydin Belediye Meclisi’nin Kasim ayi 2. oturumu, belediye meclis salonunda yapildi.
Meclis 1. Baskan Vekili Ahmet Gümüs baskanliginda yapilan toplantida görüsülen gündem maddelerinde asagidaki kararlar imza altina alindi:
Aydin Belediyesi 2010 Yili Performans Programi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda çalismalarin devam etmesi nedeniyle bir sonraki birlesimde görüsülmesi oy birligi ile kabul edildi.

Aydin Belediyesi 2010 Yili Gelir Ücret Tarifesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda çalismalarin devam etmesi nedeniyle bir sonraki birlesimde görüsülmesi oy birligi ile kabul edildi.

Aydin Belediyesi 2010 Yili Analitik Bütçesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda çalismalarin devam etmesi nedeniyle bir sonraki birlesimde görüsülmesi oy birligi ile kabul edildi.

Sehrimiz imar planina yapilan itirazlar ve plan tadilat teklifleri ile ilgili 4 adet dosya Meclis Imar Komisyonu raporlari dogrultusunda kabul edildi.

Aydin Merkez Mesrutiyet Mahallesi tapunun 656 ada 31 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 545.09 m2 yüzölçümlü parselde 1.92 m2 tekabül eden 192/54509 payli Belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi Meclis Imar ve Plan ve Bütçe Komisyon raporlari dogrultusunda oy birligi ile karar verildi.

Aydin Merkez Kemer Mahallesi tapunun 720 ada 46, 84, 182 ve 2310 ada 1  parsellerde kayitli Imar planina göre mezarlik alaninda, yolda ve park alaninda kalan tasinmazlarin kamulastirilmalarini teminen 3194 sayili kanunun 10.maddesi geregince 2007-2011 yillarini kapsayan 5 yillik imar programina alinmasina Meclis Imar ve Plan ve Bütçe Komisyon raporlari dogrultusunda oy birligi ile karar verildi.

Aydin Merkez Orta Mahalle tapunun 803 ada 4,5,6 parseller, 808 ada 2 parsel ve 818 ada 2,3,4 ve 5 parsellerde kayitli Imar planina göre kismen yolda kalan tasinmazlarin kamulastirilmalarini teminen 3194 sayili kanunun 10.maddesi geregince 2007-2011 yillarini kapsayan 5 yillik imar programina alinmasina Meclis Imar ve Plan ve Bütçe Komisyon raporlari dogrultusunda oy birligi ile karar verildi.

Aydin Merkez Cumhuriyet Mahallesi tapunun 617 ada 4 parselde kayitli Imar planina göre kismen ibadet yerinde, yolda, anaokulu ve okul alaninda kalmakta olup ibadet yeri ve yolda kalan kisimlarinin 5393 sayili belediye kanununun 15. ve 75. maddelerine istinaden kamulastirilmalarini teminen 3194 sayili kanunun 10.maddesi geregince 2007-2011 yillarini kapsayan 5 yillik imar programina alinmasina Meclis Imar ve Plan ve Bütçe Komisyon raporlari dogrultusunda oy birligi ile karar verildi.

12.11.2001 tarih ve 208 sayili Meclis Karariyla kabul edilerek yürürlüge giren T.C.Aydin Belediyesi Açik Semt Pazar Yerleri Yönetmeliginin iptal edilerek yeniden düzenlenen T.C.Aydin Belediyesi Açik Semt Pazar Yerleri Yönetmeliginin uygulanmasi hususu ile ilgili Meclis Esnaf ve Pazaryeri Komisyonu ve Hukuk Komisyonu’nda çalismalarin devam etmesi nedeniyle bir sonraki birlesimde görüsülmesi oy birligi ile kabul edildi.Zabita Müdürlügü tarafindan hazirlanan yeni Içkili Alan Bölgesi Krokisi olusturulmasi ile ilgili Meclis Esnaf ve Pazaryeri Komisyonu ve Hukuk Komisyonu’nda çalismalarin devam etmesi nedeniyle bir sonraki birlesimde görüsülmesi oy birligi ile kabul edildi.

Altyapi tesislerinden faydalanan artezyenler için uygulanacak olan abonelik ve diger bedellerin belirlenmesi ve gelir ücret tarifesine ekleme yapilmasi hususu ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyon raporunun görüsüldü;
10.09.2009 tarih ve 154 sayili Meclis Kararina “11.08.1983 tarih ve 18132 sayili Resmi Gazetede yayinlanan 2872 sayili Çevre Kanununun (13.05.2006 tarih ve 26167 sayili Resmi Gazetede yayinlanan 5491 sayili kanunla degisik) 11. maddesi geregince; Atiksu Altyapi sistemlerini kullanan ve/veya kullanacaklar baglanti sistemlerinin olup olmadigina bakilmaksizin aritma sistemlerinden sorumlu yönetimlerin yapacagi her türlü yatirim, isletme, bakim, onarim, islah ve temizleme harcamalarinin tamamina kirlilik yükü ve atiksu miktari oraninda katilmak zorundadirlar. Bu hizmetlerden yararlananlardan, Belediye Meclisince ve bu maddede sorumluluk verilen diger idarelerce belirlenecek tarifeye göre atiksu toplama aritma ve bertaraf ücreti alinir. Bu fikra uyarinca tahsil edilen ücretler, atiksu ile ilgili hizmetlerin disinda kullanilamaz.” fikrasininda eklenmesi,
Ayrica 3. maddede yer alan Artezyen Atiksu Depozito Ücreti (KDV dahil) 100,00-TL’nin kaldirilmasi ibaresinin eklenerek tashih edilmesine oybirligi ile karar verildi.

Nevzat Biçer Nikâh Salonunun kültürel, sanatsal, sosyal amaçli organizasyon ve programlarda kullanilmak üzere tahsisi, tahsis ücretlerinin belirlenmesi ve ücretlerin Müdürlük bütçe gelir kalemlerine eklenmesi hususu ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyon raporu görüsüldü.
Nevzat Biçer Nikâh Salonu ile ilgili nikâhlar disindaki kullanimlarda toplanti seans ücreti olarak;
Sabah seansi için  175.00 TL.
Ögle seansi için 175.00 TL.
Aksam seansi için 175.00 TL.
Tam gün   400.00 TL
uygulanmasi için bütçe gelir kalemine eklenmesine oy birligi ile karar verildi.Gündem maddelerin tamamlanmasindan sonra Meclis 1. Baskan Vekili Ahmet Gümüs Kasim ayinda 2010 Yili Performansi Programi, 2010 Yili Gelir Ücret Tarifesi ve 2010 Yili Analitik Bütçe’nin görüsülecek olmasi nedeniyle meclis birlesimlerinin yapilacagini belirtti.

Kasim ayi 3. Birlesim Meclis toplantisinin tarihi 09.11.2009 Pazartesi Saat: 17.00 olarak belirlendi.