05.10.2009 Belediye Meclisi Kararları

1. Belediye Meclisinin 10.09.2009 tarihli Eylül Ayi Meclis Toplantisinin II. Birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

2. Sehrimiz imar planina yapilan itirazlar ve plan tadilat teklifleri ile ilgili 8 adet dosyanin incelenmek üzere Meclis Imar Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

3. Aydin Merkez Cumhuriyet Mahallesi tapunun 343 ada 50 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 329.38 m2 yüzölçümlü parselde 1.56 m2 tekabül eden 78/16469 payli Belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

4. Aydin Merkez Cumhuriyet Mahallesi tapunun 6445 ada 15 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 307.66 m2 yüzölçümlü parselde 12.56 m2 tekabül eden 628/15383 payli Belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

5. Aydin Merkez Cumhuriyet Mahallesi tapunun 356 ada 21 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 129.39 m2 yüzölçümlü parselde 1.62 m2 tekabül eden 54/4313 payli Belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

6. Aydin Merkez Güzelhisar Mahallesi tapunun 1172 ada 14 ve 18 parsellerde kayitli Imar planina göre yolda kalan tasinmazlarin kamulastirilmalarini teminen 3194 sayili kanunun 10.maddesi geregince 2007-2011 yillarini kapsayan 5 yillik imar programina alinmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

7. Aydin Merkez Güzelhisar Mahallesi tapunun 2106 ada 20 ve 22 parsellerde kayitli Imar planina göre Belediye Saglik Sosyal Yardim ve Egitim Tesisleri alaninda kalan tasinmazlarin kamulastirilmalarini 3194 sayili kanunun 10.maddesi geregince 2007-2011 yillarini kapsayan 5 yillik imar programina alinmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

8. 12.11.2001 tarih ve 208 sayili Meclis Karariyla kabul edilerek yürürlüge giren T.C.Aydin Belediyesi Açik Semt Pazar Yerleri Yönetmeliginin iptal edilerek yeniden düzenlenen T.C.Aydin Belediyesi Açik Semt Pazar Yerleri Yönetmeliginin uygulanmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Esnaf ve Pazaryeri ve Hukuk Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

9. 14.11.2005 tarih ve 197 sayili Belediye Meclisi karari ile tespit edilerek krokisi çizilen içkili yerler bölgesine Ilimiz merkez Zafer Mahallesindeki isyerinin dahil edilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Esnaf ve Pazar Yeri Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

10. 2005/9207 Sayili Bakanlar Kurulu Karari ile kabul edilen Isyeri Açma ve Çalistirma Ruhsatlarina dair yönetmelikle belediyelere devredilen Içkili Alan Bölgesi belirleme yetkisinden sonra Belediye Meclisince Içkili Alan olusturulmasi ile ilgili alinan Tüm Meclis Kararlarinin iptal edilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Esnaf ve Pazar Yeri Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

11. Belediye Meclisinin 05.10.2006 tarih 214 sayili karari ile Yazi Isleri Müdürlügüne baglanan Ölçü Ayar Memurlugunun tahakkuk esasli çalismasi sebebi ile Mali Hizmetler Müdürlügüne baglanmasina ve islemlerin baglandigi müdürlük bünyesinden yürütülmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle ile karar verildi.

12. Saglik Isleri Müdürlügü’nün Cenaze ve Ambulans Hizmetleri Servisinde kullanilmak üzere Devlet Malzeme Ofisinden 1 adet Hasta Nakil Ambulansi alinmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle ile karar verildi.

13. Temizlik Isleri Müdürlügü bünyesinde sehir temizliginde kullanilmak üzere 2 adet Arkadan Yüklemeli Hidrolik Sikistirmali Çöp Kamyonu alinmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle ile karar verildi.