Aydın Belediye Meclisi Ağustos Ayı 2. Oturumu Yapıldı.

Belediye Baskani Özlem Çerçioglu baskanliginda yapilan toplantida görüsülen gündem maddelerinde asagidaki kararlar imza altina alindi.8 aydir özel bir yüklenici firma tarafindan isletilmekte olan Aydin Belediyesi Atiksu Aritma Tesisleri’nin isletme süresi 31.12.2009 tarihi itibariyle biteceginden tesislerin isletilmesinin aksamadan sürdürülebilmesi amaciyla isletme süresi dolmadan tekrar ihale edilmesi ve tesislerin isletilmesinin süreklilik arzetmesi ve gelecek yillara yaygin hizmetler olarak degerlendirilmesi nazari itibariyle ihale süresinin 3 yil (otuzalti ay) olarak yillara sâri yapilmasi oy birligiyle kabul edildi.

12.11.2001 tarih ve 208 sayili Meclis Karariyla kabul edilerek yürürlüge giren T.C.Aydin Belediyesi Açik Semt Pazar Yerleri Yönetmeliginin iptal edilerek yeniden düzenlenen T.C.Aydin Belediyesi Açik ve Kapali Semt Pazarlari Yönetmeligi ile ilgili Esnaf ve Pazar Yeri Komisyonu raporu görüsüldü;

Zabita Müdürlügü tarafindan örnek taslak olarak hazirlanmis olan T.C. Aydin Belediyesi Açik ve Kapali Semt Pazarlari Uygulama Yönetmeligi’nin incelenmek üzere Belediyemiz Hukuk Isleri Müdürlügü’nden görüs alinmasi, Aydin Esnaf ve Sanatkarlar Odalari’na bagli bulunan, pazar yerlerinde esnafi olan oda baskanliklarindan ve Aydin Ziraat Odasi Baskanligi’ndan öneri alinmasi, ayrica diger yakin Il belediyelerinden örnek olmasi açisindan pazar yerleri yönetmeliklerinin bir örneklerinin incelenmek üzere istenmesi ve beklenen yazilarin gelmesi süresince komisyon çalismalari süreceginden dolayi Ekim ayi Meclisine ertelendi.14.11.2005 tarih ve 197 sayili Belediye Meclisi karari ile tespit edilerek krokisi çizilen içkili yerler bölgesine Ilimiz Merkez Mücavir alan sinirlari içerisinde bulunan Kocagür Köyü ve Pinardere Köyü mevkilerindeki isyerlerinin dahil edilmesi hususu ile ilgili Meclis Esnaf ve Pazar Yeri Komisyonu raporunun görüsüldü;

Esnaf ve Pazar Yeri Komisyonu raporuna göre;
14/07/2005 tarih ve 2005/9207 sayili Bakanlar Kurulu Karari ile kabul edilen Isyeri Açma ve Çalistirma Ruhsatlarina iliskin yönetmeligin 29, 30 ve 31. maddelerinde içkili alan bölgelerinin tespitinde Belediye sinirlari ve mücavir alanlar içinde Belediye Meclisi yetkili kilindigindan ek olarak hazirlanan içkili alan krokisi Belediye Meclisi tarafindan kurulan komisyonca incelenmis; Kocagür Köyü Mevkii Denizli Blv. No:130/A sayili yerde bulunan bölgenin 9207 sayili yönetmeligin 30. maddesinin a bendinde "Hükümet binalari, hapishane ve islah evleri, her türlü mabet dini kurum ve kuruluslarin yakininda denmesine karsilik Belediye Meclisinin 14/11/2005 tarih ve 197 sayili karari ile uzaklik mesafesinin 100 mt aranmasina"; b bendine göre " Konaklama yerleri hariç olmak üzere, otoyollari ve karayollarina her iki tarafinda sinir çizgileri 200 mt ; d bendine göre "Resmi ve Özel okul binalarina ilk ve orta ögretim ögrencilerinin barindigi ögrenci yurtlari ile anaokullarina 100mt; olarak bölge ve krokinin uygun oldugu, Pinardere Köyü Mevkii Denizli Blv. No:102'de bulunan bölgenin Il Jandarma Komutanligi'nca Belediyemize gönderilen görüs yazisinda bölgenin Içkili Alan Bölgesine dahil edilmesinde komutanlikça emniyet ve asayis yönünden sakinca bulundugunun tespit edildigine dair görüs bildirilmesinden dolayi Içkili Alan Bölgesine dahil edilmesinin sakincali olacagi kanaatine varilmistir.
Komisyonun aldigi karar Meclis’te oy birligiyle kabul edildi.
Belediye Meclisi’nin 7 Eylül Pazartesi günü yapilacak ilk oturumunun saati 17.00 olarak belirlendi.