Aydın Belediye Meclisi Ağustos Ayı 1. Oturumu Yapıldı.

Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun sehir disinda olmasi nedeniyle Meclis Baskanligini 1. Baskan Vekili Ahmet Gümüs yapti.Sehrimiz imar planina yapilan itirazlar ve plan tadilat tekliflerinin görüsülmesi Imar Komisyonu’na havale edildi.

Mülkiyeti Belediyemize ait olan Girne Mahallesi 1154 Ada 7 Parseldeki Zemin kat 1 nolu bagimsiz bölümün okul öncesi egitim ve kres yapilmak üzere Milli Egitim Müdürlügüne 5393 Sayili Kanunun 75. maddesi geregi tahsis edilip edilmeyecegi, tahsis edilmesi durumunda tahsis sartlarinin belirlenmesi için protokol imzalamak üzere Belediye Baskani Özlem ÇERÇIOGLU’na yetki verilmesi hususu oybirligiyle kabul edildi.

5393 Sayili Belediye Kanununun 49 ncu maddesine istinaden 22.02.2007 tarihinde  yayinlanan Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro ilke ve Standartlarina Dair Yönetmeligin 3 ncü ve 11 nci maddelerine istinaden “ Norma uygun olarak hazirlanan Unvan degisikligine ait  II sayili Cetvel oy çokluguyla kabul edildi.

Kadin Siginma Evi’nde 1 adet Sosyal Hizmetler Uzmani’na ihtiyaç oldugunu belirten Meclis Üyesi Ugur Alkanli, “Sosyal Hizmetler Müdürlügü ile yapilan görüsmelerde bunun bir zorunluluk oldugunu gördük. Bu konuyla ilgili belediyede bir kadro olusturmamiz gerekiyordu. Devlet Personel Yönetmeligi Norm Kadro uygulamalarinda kadronuz olmadan bu isi yapamazsiniz. 49. maddede Sosyal Çalismaci kadrosu var. Belediyemizin mevcut kadrolarinin içindeki Saglik Teknisyenligi kadrosunu iptal edip yerine sözlesmeli olarak Sosyal Hizmet Uzmani almak suretiyle bu yükümlülügümüzü yerine getirecegiz.” dedi.

Sosyal Hizmetler Uzmani’nin sadece Kadin Konuk Evi için degil, belediyenin sosyal projelerinde de hizmet verecegini belirten Meclis Üyesi Saadet Kavasgil, “Almayi düsündügümüz uzman Kadik Konuk Evi’nin yani sira Ikinci Bahari Yasayanlar Dinlenme ve Sohbet Evimizde, önümüzdeki günlerde açmayi düsündügümüz Toplum Merkezlerimizdeki çalismalarin içerisinde yer alacak. Belediyemizin sosyal projelerinde bu uzmana çok ihtiyacimiz olacak. Ayrica Kadin Konuk Evi’nin ruhsatinin alinmasi Sosyal Hizmetler Uzmaninin alimina bagli. Yoksa Kadin Konuk Evi’ni kapatmamiz gerekecek.” seklinde konustu.

Bu konuyla ilgili Belediyemiz Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügünde bos bulunan 1. Derece Sosyal Çalismaci kadrosunda 1 adet Sosyal Hizmet Uzmaninin çalistirilmasi, çalistirilacak personel ile sözlesmenin imzalanmasi için Belediye Baskaninin yetkili kilinmasi ve ücretinin tespit edilmesi hususlari oy çokluguyla kabul edildi.

Aydin Belediyesi Atiksu Aritma Tesisleri 8 aydir özel bir firma tarafindan isletilmekte olup, 31.12.2009 tarihi itibariyle isletme ihalesi süresi biteceginden isletmenin aksamadan devam edebilmesi amaciyla isletme süresi dolmadan tekrar ihaleye çikilmasi gerektiginden 3 yil (otuzalti ay) süreli yillara sari yapilmasi hususu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.12.11.2001 tarih ve 208 sayili Meclis Karariyla kabul edilerek yürürlüge giren T.C.Aydin Belediyesi Açik Semt Pazar Yerleri Yönetmeliginin iptal edilerek yeniden düzenlenen  T.C.Aydin Belediyesi Açik Semt Pazar Yerleri Yönetmeliginin uygulanmasi hususunun görüsüldü;

Bu konuda bir açiklama yapan Meclis Üyesi Ugur Alkanli, “Pazaryerleri Yönetmeligimizi degistirme ihtiyaci aradan geçen 8 seneden sonra pazarlarda karsilasilan sikintilar, pazarci esnafiyla zabita arasinda yasanilan itilaflar nedeniyle kaçinilmaz bir hale gelmistir. 2009-2014 yillari arasini kapsayacak olan bizim dönemimizde daha çagdas, modern pazaryerleri olusturmak adina Esnaf ve Pazaryeri Komisyonu’muzda bunun ele alinmasini istiyoruz. Bütün gruplar bu ise emek versin, nihayetinde uzlasilan, mutabakat saglanilan yönetmeligi Aydin Belediye Meclisi’nin Yönetmeligi seklinde deklare etmek istiyoruz. Artik pazaryerleri yaptirimlardan uzaklasmis. Kimse kurallara uymuyor. Çok ciddi bir disiplinsizlik söz konusu. Bizi ilgilendiren halk sagligi boyutunu da düsünürsek önümüzde duran önemli bir mesele pazaryerleri. Bu konunun sindire sindire çalisilmasini Persembe günkü meclis toplantisinda degil, Eylül ayindaki meclis toplantisinda görüsülmesini istiyoruz” dedi.Oybirligiyle Esnaf ve Pazaryeri Komisyonu’na havale edildi.

14.11.2005 tarih ve 197 sayili Belediye Meclisi karari ile tespit edilerek krokisi çizilen içkili yerler bölgesine Ilimiz merkez Zafer Mahallesi, Adnan Menderes Mahallesi, Kurtulus Mahallesi ve Ilimiz Merkez Mücavir alan sinirlari içerisinde bulunan Kocagür Köyü ve Pinardere Köyü mevkilerindeki isyerlerinin içkili yerler bölgesine dahil edilmesi hususu görüsüldü;

Zafer Mahallesi’ndeki isyerinin durumunun Eylül ayi Meclis toplantisinda görüsülmesine, Adnan Menderes Mahallesi’ndeki isyerinin içkili yerler bölgesine alinmasina, Kurtulus Mahallesi’ndeki isyerinin talebinin reddine, Kocagür ve Pinardere mevkilerindeki isyerlerinin durumunun görüsülmesi için  Esnaf ve Pazaryeri Komisyonu’na havalesine karar verildi.
Belediye Meclisi’nin 6 Agustos Persembe günü yapilacak ikinci oturumunun saati 17.00 olarak belirlendi.

|