Belediye Meclisi Temmuz Ayı 2. Oturumu Yapıldı.

6 Temmuz’daki ilk oturumda ilgili komisyonlara havale edilen 15 maddenin tamami meclisten geçti.
Meclis Baskanligini 1. Baskan Vekili Ahmet Gümüs’ün yaptigi toplantida alinan önemli kararlardan bazilari sunlardan olustu.
Aydin Belediyesi tarafindan ihale yoluyla kiraya verilen büfelerin üçüncü sahislara devrine izin verilmemesi konusu oybirligiyle karara baglandi.Temizlik Isleri Müdürlügü’nün 2010-2012 yillari bütçesine Kati Atik Bertaraf Tesisi’nin isletilmesi ihalesi için ödenek tahsis edilmesi hususu görüsüldü.

Meclis tarafindan oybirligiyle kabul edilen bu konu hakkinda bilgi veren Belediye Meclis Üyesi Ugur Alkanli, Kocaeli Belediyesi Kati Atik Bertaraf Tesisleri’nin isletilme seklini arastiracaklarini belirterek, “Bu Il’de çok büyük bir tesis var. Önümüzdeki günlerde Kocaeli’ye gidip oradaki tesisi inceleyecegiz. Isletilme seklinin nasil olduguna bakacagiz. Kendi bünyemizdeki tesisi Belediyemiz imkanlariyla çalistirmak daha verimli, daha ekonomik mi bunun da arastirmasini yapacagiz. Amacimiz Aydin Belediyesi’ne bir lira daha fazla parayi kazandirabilmek. Gelirlerimiz artirip, giderlerimizi kismak için ne gerekiyorsa yapacagiz.” dedi.Efeler Mahallesi’nde bulunan Aydin Belediyesi Yari Olimpik Yüzme Havuzu, yine bu tesisin içinde yeni uygulamaya konulan Rehabilitasyon Havuzu sosyal tesisinin giris-çikis ücretleri belirlendi.

Tam gün olarak uygulamaya konulacak yeni tarifeye göre; 18 yas alti çocuklara 7.50 TL., tüm ögrencilere yine 7.50 TL., 18 yas ve üzeri 10.00 TL., ögrencilere aylik abonelik 150.00 TL., 18 yas üstü büyüklere de 200.00 TL. olarak belirlendi.Belediye Meclisi’nin 3 Agustos’ta yapilacak ilk oturumunun saati 17.00 olarak belirlendi.

|