02.02.2009 Tarihli Belediye Meclisi Kararları

1. Belediye Meclisinin 08.01.2009 tarihli Ocak Ayi Meclis Toplantisinin II. Birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

2. Meclis Ihtisas Komisyonlarinin üyelerinin yeniden belirlenmesi hususunda Belediye Meclisinin 04.08.2008 tarih ve 132 sayili karari ile seçilen Ihtisas Komisyonu üyelerinin görevlerinin devamina oybirligiyle karar verildi.

3. 5393 sayili Belediye Kanunu’nun 25.Maddesi geregince Belediyemizin 2008 Mali Yili Gelir ve Giderleri ile bunlara iliskin hesap kayit ve islemlerinin denetimi amaci ile olusturulan Denetim Komisyonunca hazirlanan raporun Meclise bilgi olarak sunulmasi hususunun bir sonraki birlesimde görüsülmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

4. Sehrimiz imar planina yapilan itirazlar ve plan tadilat teklifleri ile ilgili 11 adet dosyanin incelenmek üzere Meclis Imar Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

5. Imar planina göre kismen veya tamamen yolda, yesil alanda, otopark alaninda, sosyal tesis alaninda, park alaninda ve buna benzer alanlarda kalan mezkûr persellerin 3194 sayili kanunun 10.maddesi geregince 2007–2011 yillarini kapsayan 5 yillik imar programina alinmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe ve Imar Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

6. Belediye gayrimenkullerinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, kiymet takdir komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satisi, takasi, devri veya kat karsiligi verilmesi ile ilgili hususun incelenmek üzere Meclis Imar Komisyonu ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine oybirligi ile karar verildi.

7. Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro ilke ve Standartlarina Dair Yönetmelik Geregi daha önce ihdas edilmis olan ve emeklilik ve vefat nedeni ile bosalan kadrolarin iptali için hazirlanan Kadro Iptal Cetvellerinin tasdikine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
 

8. 01.01.2009 tarihinden geçerli olmak üzere Zabita ve Itfaiye Personeline ödenen aylik fazla mesai ücretinin yükseltilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe ve Imar Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

9. Aydin Merkez muhtelif bölgelerde bulunan parklarin tabelalari yenilendiginden yeni isim verilmesi hususunun bir sonraki birlesimde görüsülmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

10. Iran’in (Yazd, Shiraz, Esfahan), Ürdün’ün (Aqabe, Amman), Suriye’nin (Sam, Lazkiye), Lübnan’in Beyrut sehirlerinden her ülkeden 1 (bir) sehir seçilmek üzere Kardessehir iliskisi kurmak ve bu konularda gerekli görüsmeleri yapmak, uygun görülen sehirler ile kardes sehir protokolünü imzalamak üzere Belediye Baskani Ilhami ORTEKIN’e yetki verilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

11. Belediyemiz sinirlari dâhilinde faaliyet gösteren Amatör spor kulüplerine yakacak, ulasim, tesis bakim ve onarim için 30.000,00 TL’ yi asmamak üzere yardim yapilmasina ve bu yardimlar için Belediye Encümenine yetki verilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

|