06.10.2008 Tarihli Meclis Kararları

1. Belediye Meclisinin 04.09.2008 tarihli Eylül Ayi Meclis Toplantisinin II. Birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

2. Sehrimiz imar planina yapilan itirazlar ve plan tadilat teklifleri ile ilgili 3 adet dosyanin incelenmek üzere Meclis Imar Komisyonuna havale edilmesine ve Komisyon Raporlarinin Kasim Ayi meclis toplantisinda görüsülmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

3. Belediyemize ait gayrimenkullerin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi, devri veya kat karsiligi verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe ve Imar Komisyonuna havale edilmesine ve Komisyon Raporlarinin Kasim Ayi meclis toplantisinda görüsülmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

4. Imar planina göre kismen veya tamamen yolda, yesil alanda, otopark alaninda sosyal tesis alaninda, park alaninda ve buna benzer alanlarda kalan tasinmazlarin kamulastirilmalarini teminen 2007–2011 yillarini kapsayan 5 yillik imar programina ilave edilmesi ve bütçede yeterli ödenegin ayrilmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe ve Imar Komisyonuna havale edilmesine ve Komisyon Raporlarinin Kasim Ayi meclis toplantisinda görüsülmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

5. Ücretsiz kiz ögrenci yurdunun ögrenci seçimi amaciyla olusturulacak komisyonda Aydin Belediyesinin A.D.Ü. Vakfi ile esit sayida üye tarafindan temsil edilmesi sarti ile, Mülkiyeti Belediyemize ait olan Zafer Mahallesi 1930 ada 3 parseldeki zemin +1 katli binanin ücretsiz kiz ögrenci yurdu yapilmak üzere A.D.Ü. Vakfi’na 5393 sayili kanunun 75. maddesi kapsaminda 10 yil süreyle ortak proje veya tahsisine, tahsis veya ortak proje sartlarinin belirlenmesini teminen protokol hazirlamak üzere Belediye Baskani Ilhami ORTEKIN’e yetki verilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

6. 2007 Mali yili Hesap Is ve Islemlerini denetleyen T.C. Sayistay Baskanligi Uzman Denetçisi Muhammet ÖZTÜRK tarafindan düzenlenen Sayistay Sorgu maddeleri ile ilgili istisari görüs karari alinmasina Meclis üyeleri Sait Inan SEKER, M.Sadik ATAY, Mustafa ANCIN, Bünyamin ESEN, Zeynep TOKER, Hülya HÜSREV, Senol UGUR, Barkan KALINOMUZ, Adnan KUSAKSIZ ve Sevket KAYA’nin ret oylarina karsilik, toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.

7. 22.02.2007/26442 Sayili Resmi Gazetede yayinlanan Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro ilke ve Standartlarina Dair Yönetmelik Geregi daha önce ihdas edilmis olan ve emeklilik nedeni ile bosalan kadrolarin iptali için hazirlanan Kadro Iptal Cetvellerinin tasdikine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

8. Aydin Belediyesi Özel Servis Araçlari (P Plakalar) Hizmet Yönetmeliginin G Bendinde degisiklik yapilmasi ve Yönetmelige Madde eklenmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Ulasim ve Trafik Komisyonuna havale edilmesine ve Komisyon Raporlarinin Kasim Ayi meclis toplantisinda görüsülmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

9. 2008 Yili Gelir Ücret Tarifesinin 3/9 H fikrasinin c bendi; Sehir disindan gelen Servis Güzergâh Izin Belgesi Ücretinde ayristirma yapilarak tarifede yer verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine ve Komisyon Raporlarinin Kasim Ayi meclis toplantisinda görüsülmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

10. Özel Halk Otobüsü Çalisma ve Seyrüsefer Yönetmeliginde yapilan degisiklikler ile ilgili alinan 07.08.2008 tarih ve 155 sayili Belediye Meclis Kararinin tashihi hususunun incelenmek üzere Meclis Ulasim ve Trafik Komisyonuna havale edilmesine ve Komisyon Raporlarinin Kasim Ayi meclis toplantisinda görüsülmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

11. Belediye sosyal yardim programlarindan olan Yüksek Ögrenim Burslari ile ilgili yönetmeligin 9. maddesinin (g) bendinde yer alan “Müracaat edenin ve hane halkinin Aydin Belediyesi sinirlari veya mücavir alani içinde en az 3 (üç) yildir ikamet etmek” sartinin 1 (bir) yila düsürülmesine Meclis üyesi Mustafa ANCIN ve M.Sadik ATAY’in red oylarina karsilik toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.

12. Evsel kati atiklardan elektrik enerjisi üretilmesi konusunda Avusturyada çalismalar yapmak ve incelemelerde bulunmak üzere üzere Belediye Baskani Ilhami ORTEKIN, Belediye Baskan Yardimcisi Mustafa KOZACIOGLU, Temizlik Isleri Müdürü O.Derya TIKIR ve Belediye Meclis Üyeleri Halis GÜNDAY,Artun SUCUOGLU, Erdal SAKALLI, Alaattin DURMAZ ve Nural PEKGÜZEL’in görevlendirilmelerine, kanuni harcirahlarinin belediye bütçesinden mevzuata uygun olarak ödenmesine Meclis üyeleri Mustafa ANCIN ve M.Sadik ATAY’in red oylarina karsilik toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.

13. Belediye Meclisinin 01.09.2008 tarih ve 160 sayili karari ile içkili yerler bölgesine dahil edilen Eren Lokantasi ve Karadeniz Lokantasinin Içkili Yerler Bölgesinden çikarilmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

14. Ahilik kültürünün daha genis kitlelerce bilinmesini saglamak ve gelecek nesillerin kültürü tanimasini saglamak amaciyla Veysi Pasa Mahallesi 1629 sokaga AHI EVRAN isminin verilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

15. Ata Mahallesi Amatör Spor Kulüpleri Semt Sahasina Ilhami ORTEKIN Spor Kompleksi isminin verilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

|