04.08.2008 Tarihli Belediye Meclisi Kararları

1) Belediye Meclisinin 23/06/2008 tarihli Haziran Ayi Olaganüstü Meclis Toplantisina ait Zabit Özetinin kabulüne oybirligi ile karar verildi.

2) 5393 Sayili Belediye Kanununun 33.maddesinin (a) fikrasi uyarinca yapilan gizli oylama sonunda kullanilan 30 oydan, 17 oy alan Hüseyin Salih TUNCAY, 17 oy alan Aydin ÜNÜVAR ve 16 oy alan Halis HEKIMOGLU’nun 1 (bir) yil süre ile Belediye Encümen Üyesi olarak görev yapmalarina oybirligiyle karar verildi.

3) 5393 sayili Belediye Kanununun 24. maddesi uyarinca gizli oyla yapilan seçimler sonunda asagida isimleri yazili üyelerin 1 (bir) yil süre ile mezkur komisyonlara seçilmelerine oy çokluguyla karar verildi.


PLAN ve BÜTÇE KOMISYONU IMAR KOMISYONU

1- Zeynep TOKER (27) 1- Bünyamin ESEN (29)
2- Ali TUNCAL (16) 2- M.Yalçin YASAN (22)
3- Halis GÜNDAY (16) 3- Erdal SAKALLI (18)
4- Hüseyin Salih TUNCAY (16) 4- Alaattin DURMAZ (14)
5- Ali Ulvi SABUNCU (16) 5- M.Sadik ATAY (14)

4) 5393 sayili Belediye Kanununun 29. maddesine göre, 2008 yili içerisinde özürsüz veya izinsiz olarak arka arkaya üç birlesime katilmadigi tespit edilen Belediye Meclis Üyeleri Senol UGUR ve Ibrahim USAKLI’nin savunmalari ayri ayri okunarak görüsülmüs olup; söz konusu savunmalarin kabulüne ve Belediye Meclis Üyeliklerinin devamina oybirligiyle karar verildi.

5) Halen Belediyemizde bos bulunan 1 Derece Özel Kalem Müdürü Kadrosuna Içisleri Bakanliginin izni ile Bilge BARDAKÇI’nin açiktan naklen atanmasinin yapildigi, 5393 sayili Kanununun 49.uncu maddesinin 2’nci paragrafina istinaden Belediye Meclisinin bilgisine sunuldu.

6) 22.02.2007/26442 Sayili Resmi Gazetede yayinlanan Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro Ilke ve Standartlarina Dair Yönetmelik geregi daha önce ihdas edilmis olan ve emeklilik nedeni ile bosalmis bulunan kadrolarin iptali için hazirlanan ekli Kadro Iptal Cetvelinin tasdikine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

7) Açikta bulunan 14 Adet Özürlü, 13 Adet Eski Hükümlü kadrosunun Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro Ilke ve Standartlarina dair Yönetmeligin 10 ncu Maddesi ile 22 nci Maddesi geregince ihdas edilmesine ve ekli Kadro Ihdas Cetvellerinin tasdikine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

8) Bakanlikça uygun görülecek ihdas edilen Iç Denetçi Kadrolarinin ilavesi ile birlikte yeniden olusturulan ekli Aydin Belediyesi Sicil Amirleri çizelgesinin kabul edilmesine ve mahallinde yayinlanarak yürürlüge konulmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

9) Ilimiz sehir merkezi ve Belediye mücavir alanlar içerisinde Sihhi müesseseler, Gayri Sihhi müesseseler ve Umuma Açik Istirahat ve Eglence yeri olarak faaliyet gösteren isyerlerinde çalisan isçi ve müstahdemlere 1 saatten asagi olmamak üzere ögle dinlenmesi verilmesi hususunun bir sonraki meclis toplantisinda görüsülmek üzere ertelenmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

10) Belediyemize ait Çestepe 173 ada 1 parselde kayitli yaklasik 7 dönümlük bir alanin hayvan barinagi olarak yap islet devret, Mülkiyeti Gayri Ayni Hak Tesis, Kira seklinde kullanima verilmesi ve hayvan barinagi, toplama ve gereklerinin isletilmesi ve özellestirilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

11) Mülkiyeti Belediyemize ait olan Ramazan pasa Mahallesi 31 ada, 18 parseldeki 1.kattaki 4 adet dükkanin Cumhuriyet Bassavciligi'na bagli Adliyede faaliyetini sürdürmekte olan Denetimli Serbestlik Yardim Merkezi Sube Müdürlügü'ne 5393 sayili kanunun 75. maddesi geregi tahsis edilmesine, tahsis sartlarinin belirlenmesi için protokol hazirlanmasini teminen Belediye Baskani Ilhami ORTEKIN’e yetki verilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

|