04.02.2008 Tarihli Meclis Birinci Birleşim Kararları

1. Belediye Meclisinin 10/01/2008 tarihli Ocak Ayi Meclis Toplantisinin II.Birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

2. 3634 Sayili Milli Müdafaa Kanununun 8’nci maddesi geregince Ilimizde kurulu bulunan Milli Müdafaa Mükellefiyeti Komisyonunda belediyemizi temsil etmek üzere Meclis üyesi Ali TUNCAL’in asil, Meclis üyesi Alaattin DURMAZ’in yedek üye olarak belirlenmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

3. Belediyemizde çalisan isçiler için yeterli kadro bulunmamasi nedeni ile 625 Adet Kadronun Ihdas edilmesine ve ilgili personellerin Içisleri Bakanligi ve Maliye Bakanligi tarafindan onaylanan listedeki ünvanlara atanmalarina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

4. 06.03.2007 tarih ve 5595 sayili kanunun 3. maddesi ile 1005 sayili kanuna eklenen ek madde geregince, Vatani Hizmet tertibinden aylik baglananlar ile malül gazi olarak aylik baglanmis olanlar ve sehit dul yetim sifatiyla aylik veya gelir baglanmis bulunanlara; uygulanacak su ücreti tarifesinin % 50 olarak uygulanmasina, 2008 yili Gelir Ücret tarifesine bu sekliyle eklenmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

5. 5393 Sayili Belediye Kanununun 25. maddesi geregince, Denetim Komisyonunun hazirlamis oldugu Belediyemizin 2007 Mali Yili Gelir ve Giderleri ile bunlara iliskin hesap kayit ve islemlerinin denetimi sonucu hazirlanan rapor Meclise bilgi olarak sunuldu.