07.01.2008 Tarihli Belediye Meclis Kararları

1. Belediye Meclisinin 06.12.2007 tarihli Aralik Ayi Meclis Toplantisinin II. Birlesimine ait Zabit Özetinin kabulüne oybirligi ile karar verildi.

2. 5393 Sayili Belediye Kanununun 20. maddesinin ikinci paragrafina istinaden, Belediye Meclisinin 1 aylik tatilinin Temmuz ayi olarak belirlenmesine ve Meclisin Temmuz ayi hariç her ayin ilk haftasi pazartesi günü toplanmasina oy çokluguyla karar verildi.

3. 5393 sayili Belediye Kanununun 25.maddesine istinaden; Belediyenin bir önceki yil gelir ve giderleri ile bunlara iliskin hesap kayit ve islemlerinin denetimi için gizli oyla yapilan Denetim Komisyonu üyeligi seçimi sonunda kullanilan 30 oydan; 30 oy alan Ali Ulvi SABUNCU, 29 oy alan Mehmet Zakir AKSU, 27 oy alan Halis GÜNDAY, 27 oy alan Alaattin DURMAZ ve 24 oy alan Aydin ÜNÜVAR’in Denetim Komisyonu Üyeligine seçilmelerine karar verildi.

4. Belediye ve bagli kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro Ilke ve Standartlarina Dair Yönetmelik geregi alinan 06.08.2007 gün ve 151 sayili Meclis Karari ile bosalan kadrolarin iptali için hazirlanan Kadro Iptal Cetvellerinin onanmasina oybirligiyle karar verildi.

5. Belediyemiz Hukuk Isleri Müdürlügü emrinde Sözlesmeli Avukat olarak çalisan Fatma YAKAN’in 01.01.2008-31.12.2008 tarihleri arasinda yeniden çalistirilmasina, aylik olarak 1.Derecenin 1.Kademesi esas alinmak üzere 657 sayili Devlet Memurlari kanununa göre tespit edilecek net tutarin ödenmesine oybirligiyle karar verildi.

6. Belediyemizin bankalardaki mevcut paralari belediye bütçesine gelir kaydedilen paralar oldugundan, söz konusu paralarin ammeye tahsisli olduguna ve haczedilemeyecegine oyçokluguyla karar verildi.

7. 5393 sayili Belediye Kanununun 29. maddesine göre, 2007 yili içerisinde özürsüz veya izinsiz olarak arka arkaya üç birlesime katilmadigi tespit edilen Belediye Meclis Üyesi Servket YAMAN’ in 28.12.2007 tarihli savunmasi ve 2007 yili içerisinde özürsüz veya izinsiz olarak yapilan toplantilarin yarisina katilmadigi tespit edilen Nural PEKGÜZEL’in 29.12.2007 tarihli savunmalari ayri ayri okunarak görüsülmüs olup; söz konusu savunmalarin ayri ayri kabulüne ve Belediye Meclis Üyeliklerinin devamina oybirligiyle karar verildi.

8. 28.11.2007 tarih, 147 sayili Ege Belediyeler Birliginin 16–21 Ocak 2008 tarihleri arasinda Ürdün Devletine düzenleyecek oldugu resmi ziyarette kültürel ve ticari bilgi alisverisi, tarihsel doku, çevre düzenlemeleri, sehircilik ve altyapisal incelemelerde bulunmak, yerel yönetimlerle görüsmeler yapmak ve karsilikli diyaloglari gelistirmek üzere 5393 sayili Belediye Kanununun 18.maddesinin “p” bendi geregince Belediyemizi temsilen Belediye Meclis Üyesi Halis GÜNDAY’in görevlendirilmesine oybirligiyle karar verildi.