Aydın`da Üreticininde Vatandaşında Yüzü Gülüyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik hizmetlerine her gün bir yenisini ekliyor.
Haber Tarihi: 04.06.2015
|
Üretici ve halkin faydasini ayni potada bulusturan  Topuklu Efe lakapli  Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, bu kez üreticiden temin edilen  100 ton patatesi vatandaslara dagitacak.
 
ZOR DURUMDAKI PORTAKAL ÜRETICISININ IMDADINA YETISMISTI
Daha önce  Sultanhisar, Atça ve Kuyucak’taki  zor durumdaki portakal üreticilerinin elinde kalan 52 ton  portakali alarak vatandaslara dagitan Aydin Büyüksehir Belediyesi  ve Baskan Çerçioglu  Türkiye gündemine oturmustu. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu bu kez Bozdogan Tarimsal Kalkinma Kooperatifi ile imzalanan protokolle alinan 100 ton patatesi, 5’er kiloluk torbalar halinde Aydin Il genelindeki 20 bin aileye ulastiracak.
 
ÜRETICI SEVINÇTEN DAVUL ZURNA ÇALDIRDI
Bozdogan’in Eymir Mahallesindeki protokole vatandaslar ve üreticiler yogun ilgi gösterdi. Sevinçten davul zurna çaldiran üreticiler Baskan Çerçioglu ile birlikte zeybek oynadilar. Protokol imza törenine Baskan Çerçioglu”nun yani sira Bozdogan Belediye Baskani Tümer Apaydin da katildi. Baskan Apaydin, “Özlem Baskanimiz üreticimizin yaninda. Sayesinde artik ürünümüz para edecek” dedi. Eymir Mahallesindeki kadinlarda baskan Çerçioglu”na büyük ilgi gösterdi. Baskan Çerçioglu üretici kadinlarla birlikte patateslerin basina geçerek paketlenmesinde bayanlara yardim etti.

 
20 BIN AILEYE ULASACAK
Göreve geldigi ilk günden itibaren sosyal belediyecilik vurgusunu öne çikararak çalistiklarini kaydeden Baskan Çerçioglu, “ Rutin belediyecilik hizmetleri zaten bizim asli görevlerimiz arasinda. Her zaman söyledim, Aydin Büyüksehir Belediyesi sosyal belediyecilik yönü ile ön planda olacak, daima vatandasinin yaninda bulunacaktir.  Yaptigimiz bu alimlarla üreticimize destek olurken, zor ekonomik sartlar altindaki vatandasimizin da bir nebze olsun  yaninda olabilmeyi amaçliyoruz. Bozdoganli üreticilerimizden aldigimiz 100 ton patatesi il genelindeki 20 bin ailemize 5’er kiloluluk paketler halinde ulastiracagiz. Sadece patates degil,  büyüksehir olarak üreticimize diger ürünlerinde de destek verecegiz.  Araciyi komisyoncuyu kaldiracagiz. Fakir fukaranin yüzünü güldürürecegizAydin’da kimse aç yataga girmez, sogukta üsümez. Aydin Büyüksehir Belediyesi olarak daima fakir fukara, garip gureba vatandasimizin yaninda olacagiz. ” ifadelerini kulandi.
 
ÜRETICININDE VATANDASINDA YÜZÜ GÜLDÜ
Sosyal Belediyecilik hizmetleri ile Türkiye’de örnek belediye olan Aydin Büyüksehir Belediyesi,  10 sube ile il genelinde faaliyet gösterdigi Ege Et satis noktalari ile vatandaslari ekonomik ve kaliteli et ile bulusturmustu. Çine ilçesinin besicilerinden temin edilen büyükbas hayvanlar, Aydin Büyüksehir Belediyesine ait Çine’deki Ege Et tesislerinde islenerek vatandaslara  ulastiriliyor. Ege Et satis subelerinde ,Nazili ve yöresinde faaliyet gösteren ÖRKOOP’a ait  süt ve süt ürünlerini de vatandaslara ulastiran Aydin Büyüksehir Belediyesi üretici ve  vatandaslari ayni ortak payda da bulusturarak, “Üreticiye destek, Halka Hizmet” slogani ile sosyal belediyecilik faaliyetlerini büyüterek  sürdürüyor.



|