Menderes Park Hk. Basın Açıklaması

Aydın Belediyesine ait Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki Menderes Parkın kiracısı olan Abdürrahim Tikbaş ‘a ait Aymenderes Limited Şirketi ile yapılan kira sözleşmesi 2009 yılında sona ermiş, ancak firma işyerini tahliye etmediğinden işgalci konuma düşmüştür.
Haber Tarihi: 05.02.2014
|
Aydin Belediyesinin is yerini tahliye etmeyen bu firmadan yasa geregi ecri misil alacagi dogmustur, sonrasinda belediye encümenince belirtilen isyeri için aylik 12 bin 416 TL ecri misil bedeli belirlenmistir. Belirlenen ecri misil bedeli firma tarafindan yüksek bulunarak itiraz edilmistir. Aydin 1. Idare Mahkemesinin 2011/1239  2012/647  E-K sayili karariyla belediyemiz tarafindan belirlenen ecri misil bedeli uygun bulunmustur. Ancak  Tikbas’a ait firmanin mahkemenin belirlemis oldugu kira bedellerini 2009 yilindan beri ödemedigi, bu süreçte ecri misil ve gecikme faizi tutarinin 01.02.2014 tarihi itibari ile günümüz hesaplari ile 700 bin TL’yi bulmustur. Firmanin Aydin Belediyesi’nin bütün ikazlarina ve ödemeyi kolaylastiran taksitlendirme tekliflerine ragmen bu bedelleri ödememekte israri üzerine Aydin Belediyesinin 6183 sayili yasa kapsaminda yasal isleme basvurmak zorunda kaldigi ancak Tikbas’a ait firmanin bu idari isleme karsin Aydin1 Idare Mahkemesinin 2013/728 sayili dosyasinda yürütmenin durdurulmasi istemi mahkemece ret edilmistir. Bu ret karari üzerine Tikbas ait firmanin bir üst mahkeme olan bölge idare mahkemesine yaptigi basvuru da ret edilmistir.
 
Sonuç olarak,  Aydin Belediyesi kamu alacagi olan, Aydinlilarin bu alacagini tahsil etmek için haciz islemini uygulamak zorunda kalmistir. Aydin Belediyesince yapilan bütün bu islemlerin tamami hukuka ve yasal mevzuata uygun olarak gerçeklestirilmis ve mahkeme kararlari dogrultusunda uygulanmistir. Abdürrahim Tikbas tarafindan medyada yapilan açiklamalarin tamami yukarida bahsi geçen gerçeklerle ve mahkeme kararlari ile bagdasmadigi gibi bütün Aydin halkinin haklarini gasp etmekten ibarettir.
 
Aydin Belediyesi’nin asli görevi Aydin halkinin menfaatlerini korumak, kollamak oldugundan yapilan islem Aydin halkinin menfaatiyle dogrudan ilgilidir. Aydin kamuoyuna saygi ile duyurulur.


Ekleri Indirmek için tiklayiniz
|