Jeotermal Enerji"de Önemli Gelişme

Jeotermal kaynaklarının verimli kullanımı adına dev adım.
Haber Tarihi: 01.02.2014
|
Aydin Belediyesi Almanya’nin en büyük jeotermal kaynaklarinin ve yatirimlarinin bulundugu Hessen Eyaleti'nin baskenti Wiesbaden Büyüksehir Belediyesi ile kardes sehir oluyor.
Aralik ayinda baslayan görüsmeler sonrasi her iki belediye kardes sehir olmak konusunda mutabakata vardi. Kardes sehir anlasmasinin imzalanmasi süreci subat ayi içinde yapilacak iyi niyet mektubu görüsmeleri ile baslayacak. Karsilikli iyi niyet mektuplarinin verilmesinin ardindan görüsmelerin 6 ay içinde tamamlanmasi bekleniyor.
 
JEOTERMAL CENNETI WIESBADEN
 
Çok sayida Türk'ün yasadigi Wiesbaden'in Büyüksehir Belediye Baskanligini Sven Gerich yapiyor. 375 bin kisinin yasadigi sehirde 26 jeotermal otel var ve 180 bin konut jeotermal ile isitiliyor. Özellikleri itibariyla Aydin'a çok benzeyen Weisbaden ile imzalanacak kardes sehir protokolü sonrasinda Weisbaden'e yatirim yapmis birçok uluslararasi firma ve yatirimci için sehrimiz de cazibe merkezine dönüsecek. Weisbaden’in Aydin’a benzeyen bir diger özelligi de günes enerjisi kaynagi. Kentte büyük günes enerjisi sahalari bulunuyor.
 
AYDIN'A OLAN ILGIDEN MEMNUNUZ
 
Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Wiesbaden ile yapilan kardes sehir mutabakatini çok önemsediklerini söyleyerek "Jeotermal, Aydin'in gelecegi. Bunu mutlaka Aydin halkinin hizmetine sunacagiz. Bunun için uluslararasi deneyimleri önemsiyoruz. Wiesbaden örnegi çok önemli.  Bölgede yapilan termal otel yatirimlari, konut isitma teknigi, destekli yasam merkezleri bizim de hedeflerimiz arasinda.  Bu iliskiler sayesinde ilimize de yatirimcilar benzer yatirimlar için gelecek. Ayrica Wiesbaden Büyüksehir Belediyesi'nin Aydin'a olan ilgisi, dogal enerjilerinin kullanimi noktasinda ne kadar dogru yolda oldugumuzun da bir göstergesi" dedi.
|