Engellilerimiz için Engelleri Kaldırıyoruz

Aydın Belediyesi uygulamaya koyduğu engelliler, 65 yaş üstü ve yatalak vatandaşlar için “Mobil Tahsilat” projesinde 140 belediye arasında ilk 6"ya kaldı.
Haber Tarihi: 14.12.2012
|

Yarismanin pazartesi günü sonuçlanacagini ve Aydin Belediyesi olarak bu ödülü Aydin halkina kazandirmak istediklerini söyleyen Baskan Çerçioglu, engelli vatandaslara bir müjde daha verdi. Engelliler için özel hazirlanmis bir midibüs, sehir içinde ücretsiz ring seferleri yapacak.

Aydin'daki 6 engelli dernegi ve sivil toplum kurulusu Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na bugüne kadar engellilere verdigi destekten dolayi tesekkür plaketi takdim etti. Engelliler güç birligi adina konusan Alti Nokta Körler Dernegi Aydin Subesi Baskani Bayram Özen, “Engellilere verdiginiz özellikle de engelliler için 'Mobil Tahsilat' uygulamasina baslattiginiz için Aydin'daki engelli dernekleri güç birligi adina sizlere tesekkür ediyorum. Mobil belediyecilik anlayisi engelli arkadaslarimizin hayatini kolaylastirdi. Tahsilat veznelerine ya da belediyeye gelmeleri bir külfetti. Siz bunu ortadan kaldirdiniz” dedi. 

Engellilerin sorunlarina yine engelli vatandaslarla ortak çözüm aradiklarini belirten Baskan Çerçioglu ise, Agustos ayinda baslatilan Engelliler Için Mobil Tahsilat uygulamasi hakkinda bilgi verdi. Baskan Çerçioglu, “Bu uygulama ile engelli,65 yas üzeri ve yatalak durumdaki vatandaslarimizin talepleri üzerine evlerine gidilerek belediye ile ilgili beyan alinmakta ve tahsilat yapilmasi saglanmaktadir. Bu hizmete ihtiyaci olan vatandaslarimizin 7/24 hizmet veren Iletisim Merkezi'ne ilgili taleplerini belirtmelerini takiben, belediye personellerimiz mobil el terminalleri ile vatandaslarimizin evlerine giderek, belediyecilik islemlerini yerinde yapmaktadirlar. Agustos ayinda baslatilan proje kapsaminda belediyemiz 300'ün üzerinde yasli ve engelli vatandasimiza bahsi geçen hizmeti götürmüstür” bilgisini verdi.

MOBIL TAHSILAT UYGULAMASI

Daha sonra engelliler için Mobil Tahsilat uygulamasi hakkinda ilk kez bir açiklamada bulunan Baskan Çerçioglu, “Biz bu projeyle Cumhurbaskanligi'nin sevk ve idaresinde TÜSIAD ve Türkiye Bilisim Vakfi'nin katilimiyla gerçeklestirilen bir yarismaya katildik. 140'in üzerinde belediye projeleriyle yarismaya katildi.
Ilk 55'ten sonra Aydin Belediyesi olarak son 6 proje arasina kaldik. Diger 5 proje Istanbul Büyüksehir Belediyesi'ne ait. Tasradan sadece Aydin Belediyesi var. Su anda 17 tane jüri üyesi projeyi ve isleyisi takip ediyor. Bu yil 10.'su yapilan projeye daha önce Aydin Belediyesi hiç katilmamis. Su anda ilk 6'dayiz ve pazartesi günü sonuçlar açiklanacak. Sistemin yürüyüp yürümedigini, bizleri denetliyorlar. Insallah bu ödülü Aydin Belediyesi Aydin kentine getirecek” açiklamasinda bulundu.
 

ENGELLILER IÇIN RING YAPACAK ARAÇ GELIYOR


Engelliler için bir baska müjde veren Baskan Çerçioglu, “Önümüzdeki günlerde engelli vatandaslar için özel yapilan midibüsümüz sehir içinde ring yapacak. Üniversite hastanesi, diger hastaneler, kamu kurumlari ve alisveris merkezleri önünden geçecek sekilde bir güzergâh belirlendi. Engelli vatandaslarimiza ücretsiz olacak aracin hangi güzergâhtan saat kaçta geçtigini bilmesi için duraklarda duyurular yapacagiz. Sehir içinde islerini görmekte zorlanan engelli vatandasimiz, bu araç sayesinde isini görüp evine geri dönebilecek.
Diger yandan ilkögretim ve orta ögretimde okuyan engelli ögrencilerin sayisinin belirlenmesi yönünde çalisma yapacagiz. Sayi belirlendikten sonra onlar için de özel hazirlanmis araçlarla evden okula, okuldan eve servis hizmeti verecegiz” açiklamasinda bulundu.
 

(YENI KIROBA - Eray EKSI)

 

|