Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi Aydın"da

Aydın Belediyesi tarafından kente getirilen Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Gezici Müzesi’nin açılışı vatandaşlar ve öğrencilerin katılımıyla yapıldı.
Haber Tarihi: 13.12.2012
|

Açilisa Jandarma Bölge ve Garnizon Komutani Tuggeneral Salih Karatas, Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Aydin Cumhuriyet Bassavcisi Ekrem Yigit, Il Jandarma Komutani Kurmay Albay Bülent Bulut, Il Milli Egitim Müdürü Pervin Töre,  sivil toplum kurulusu temsilcileri, ögrenciler ve vatandaslar açilisa büyük ilgi gösterdi.

  


Çanakkale Savasi sirasinda Türk ve düsman askerlerinin kullandigi 4 bin fazla malzemenin sergilendigi müzenin açilis konusmasini yapan Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, özellikle ögrencilerin müzeyi görmeleri gerektiginin altini çizerek, “Bu vatanin hangi zor sartlar altinda bugünlere geldigini genç nesillere tüm gerçekligi ile aktarmaliyiz. Bagimsizligimizin ve üniter yapimizin gelecegimiz adina ne kadar önemli oldugunu, bu ugurda geçmiste ne büyük bedeller ödedigimizi genç nesillere gösterebilmeliyiz. Bu açidan bu müzeyi özellikle ögrencilerimizin ziyaret etmelerini istiyorum” dedi.

Açilisin ardindan Gezici Müze Genel Koordinatörü Cengiz Yörükaslan tarafindan müzede bulunan eserlerle ilgili bilgiler verildi.4 bin malzeme sergileniyor.

Müze’de, Çanakkale Savasi'nda kullanilmis 4 bin parça görsel malzeme, 25 anlatim tablosu, canlandirma çadiri, temsili sehitlik, 1915 çekimli belgesel gösterisi sergileniyor. 21 Aralik'a kadar, 09.00-18.00 saatleri arasinda vatandaslarin ziyaretine açik tutulacagi bildirilen gezici müze içerisinde sehit aileleri yararina Çanakkale savasiyla ilgili kitap, CD, ve hediyelik esyalarin satisi da yapiliyor. 

|