Çocuklara Müze Gezisi

Aydın Belediyesi Çocuk Kültür Merkezi öğrencileri Aydın Müzesi’ni gezdi.
Haber Tarihi: 19.08.2011
|

 Aydin Belediyesi Yaz Etkinlikleri futbol, basketbol, voleybol, yüzme, tenis, masa tenisi gibi spor dallari ile Ingilizce, müzik, resim, satranç, drama egitimlerine katilan ögrenciler Aydin Müzesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sirasinda ögrencilere egitmenleri de eslik etti.


Geziye katilan ögrenciler, müzedeki eserlere büyük ilgi gösterdi. Müze görevlilerinden eserler hakkinda bilgiler alan ögrenciler, güzel bir gün geçirirken bunun yaninda kültürel anlamda da bilgi sahibi oldular.

Aydin’da yasayan çocuklarin egitimlerine katki saglamak ve bos zamanlarini en iyi sekilde degerlendirmek için Aydin’da Çocuk Kültür Merkezlerini kazandirdiklarini belirten Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Kültürel gelisim de egitimin önemli bir parçasidir. Çocuk Kültür Merkezlerimizdeki programlara katilan çocuklarimiza egitim ve sosyal aktivitelerin yaninda kültürel miraslarimizi ve yakin tarihlerimizi bilmeleri açisindan kültür ve tarih gezileri de düzenliyoruz. Geçtigimiz günlerde kültür gezileri çerçevesinde Sultanhisar Malgaç Aniti, Yörük Ali Efe Müzesi ve Çine’deki Milli Mücadele Müzesi’ni ziyaret eden çocuklarimiz bugün de Aydin Müzesi’ni gezdiler. Çocuklarimiza sundugumuz bu tür aktiviteler onlarin sosyal yasamlarina renk katarken, yasadiklari kentin tarihi hakkinda da bilgi sahibi olmalarini sagliyor” seklinde konustu.

|