Perde 15 Aralık"ta Açılıyor

Aydin halkiyla bulusacaklari günün heyecanini simdiden yasadiklarini belirten Genel Sanat Yönetmeni Haluk Isik, “Geçen yil Aydinlilar tiyatrolarina sahip çikip bize büyük güç verdiler. Bu yilda tüm Aydinlilar Aralik’ta baslatacagimiz oyunlarimiza bekliyoruz” diye konustu.
 
Aydin Belediyesi Sehir Tiyatrosu oyunlari basliyor. Yeni sezona büyük bir yogunlukta hazirlanan tiyatrocular Aydinlilarla bulusacaklari günü sabirsizlikla beklerken Sehir Tiyatrosu perdelerini 15 Aralik’ta Shakespeare’in Romeo ile Jüliet adli oyunundan uyarlanan Eprahim Kishon’un "Tarla Kusuydu Juliet" adli oyunu ile açiyor. 
 
“SÜKRAN GÜNGÖR BIZI MOTIVE ETTI!”
 
Sükran Güngör Tiyatro Salonunu bünyelerine katmalarinin kendileri ve Aydin açisindan çok önemli oldugunun altini çizen Aydin Belediyesi Sehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Haluk Isik, “Birçok problem yasamamiza ragmen büyük bir güçle ve ekip çalismasi ile oyunlarimizi hazirliyoruz. Bu baglamda yeni salonumuz bizi motive eden en önemli unsurlardan birisi oldu. Bunu gururla söyleyebilirim. Bunun yaninda Sehir Bandomuz var. Böyle bir yapinin ve ekibin içinde olmaktan dolayi gurur duyuyorum”dedi.
 
“KADRO PROBLEMI YASIYORUZ”
 
Türkiye’nin birçok yerinde oldugu gibi kadro problemi yasadiklarini ve bu kadro probleminin çalismalarini etkiledigini söyleyen Isik, “Hep birlikte bu problemi çözmeye çalisiyoruz. Kadro eksikligi istedigimiz yogunlukta ve büyüklükte oyunlar hazirlamamamizi engelliyor ama bu durum nitelikli isler çikarmayacagimiz anlamina gelmez. Nitelikli islerle Aydinimizi temsil edecegiz. Yurt içi ve yurt disi festivaller katilacagiz.Çünkü iyi bir ekibimiz var. Fakat en önce Aydinlilarla bulusacagiz. Sezonu açmakta geç kaldigimizi biliyoruz ama bu yeni binanin çözümü programi biraz geciktirdi. Çok büyük aksilik olmadigi taktirde 15 Aralik’ta Shakaspeare’in Romeo ile Juliet adli oyunundanuyarlan Eprahim Kishon’un "Tarla Kusuydu Juliet" adli oyunu ile Aydinlilara perdelerimizi açiyoruz. Bunun heyecanini yasamaktayiz. Biz provalarda büyük keyif aliyoruz, Aydinlilarda keyif alacaktir”diye konustu.
 
“YASAM KISA AMA SANAT UZUNDUR”
 
Isik söyla devam etti. “Kültürsüz, sanatsiz insanin, insan olarak yasayacagina inanmiyoruz. Bütün kosullari zorlayarak kentimize hayirli çalismalar yapmak istiyoruz. Yapacagimiz programlar için bizi güçlendiren anlayisin temelinde kuskusuz Aydinlilarin gösterdigi ilginin büyük payi var. Göreve geldigimde tiyatromuzun Aydinlilarin seviye tespit sinavi olacagini söylemistim. Yasam kisa ama sanat uzundur. Geçtigimiz sezon üç Aydinli’dan birini tiyatromuzda agirladik. Bu sene hedefimizi daha da yukarilara çektik. Her katildigimiz festivalde oyunlarimiz en degerli oyun seçilmis durumda.”
 
“ENERJILERINI BASKA ISLERE HARCASINLAR”
 
Sükran Güngör Tiyatro Salonunun bazi oyunlara kasti olarak verilmedigi yönünde çikan haberlerin ve söylemlerin gerçegi yansitmadigini ifade eden Genel Sanat Yönetmeni Isik, elestirileri yapanlara cevap verdi.
Sanatçi Haluk Isik söyle devam etti. “Bizim bir Sanat Etik Kurulumuz var. Salonumuzdan yararlanmak için gelen teklifleri bu kurul degerlendiriyor. Herhangi bir kimseye veya herhangi bir oyuna bilerek salon verilmedigi gibi bir sey olamaz. Bu elestirileri yapanlar popülist yaklasimlar içindedir. Bu salonun ve sanat etik kurulunun belli kriterleri var. Hangi oyuna salonun tahsis edilip edimeyeceginin kararini kurulumuz veriyor. Belirledigimiz kriterlere uymayan oyunlar Sükran Güngör Tiyatro Salonu’nda asla sergilenemezler. Ekibimizde ciddi bir potansiyel var fakat bu tür elestiriler yeni ve genç arkadaslarimin moralini bozuyor. Aydin halkina iyi ve kaliteli çalismalar üretiyoruz. Onlarda bize destek ve güç veriyor. Buradan bu elestirileri yapanlara bir tavsiyem var. Bizi elestirmek için harcadiklari enerjiyi bizim gibi iyi isler çikarmak için harcasinlar. Yoksa bos yere elestiri yapmakla isler yürümez”seklinde konustu.

“AYDINLILARA MÜJDEMIZ VAR”
 
Aydin Belediyesi Sehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Haluk Isik, 15 Aralik’ta baslayacak olan Tarla Kusuydu Juliet oyunun yaninda Aydin halkina birçok müjdelerinin oldugunu söyleyelim. “Startini verecegimiz oyun disinda tek kisilik bir kadin oyunu Dario Fo kadin oyunlari daha sonra sahne alacak, Ekibimiz o kadar yetenekli ve bu tek kisilik oyundan da alinlarinin akiyla çikacaklarini biliyorum. Tabi ki çocuklarimizida unutmadik. Onlara bir karne hediyesi olarak karnelerin alinacagi dönemde bir çocuk oyunu da sergileyecegiz. Bunun yaninda Sehir Tiyatrosu, Belediye Bandosu ve Türk Halk Müzigi Topluligu’nun ortak bir yapimi olan “Bir Aydin Esintisi” adli çalismayi Aydinlilarla bulusturacagiz. Hepsinin kaliteli ve iyi birer çalisma olacagindan süphem yok. Ayrica hazirlanmakta olan bir çalismanin duyurusunu burada yapmaktan dolayi cok mutluyum. Çok önemli bir müzikal çalismasinin içerisindeyiz. Ortalama 50-60 kisinin yer alacagi, dünden yarina Aydin’i konu alan müzikal bir çalisma.”Bir sehrin efsanesinde tüm sanat topluluklari burada yer alacak. Aydinlilara bunun müjdesini vermek istiyorum” diye konustu. Isik ayrica, 7 den 70’e herkesi Aralik ayinda baslayacak oyunlarina davet ederek, Aydin halkindan, gelen her bir kisiyi yaninda bir kisiyi daha getirmesini istedi. 
|