Sahipsiz Hayvanlara Sahip Olun

Aydın Belediyesi Evcil Hayvan Bakım, Besleme ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, vatandaşları barınaktaki hayvanlara sahiplenmeye çağırdı.
Haber Tarihi: 03.05.2010
|
   Son günlerde hizli bir degisimle örnek hayvan barinaklari arasina giren Aydin Belediyesi Evcil Hayvan Bakim, Besleme ve Rehabilitasyon Merkezi asilari ve bakimlari yapilan sokak hayvanlarini sahiplenecekleri bekliyor. Konuyla ilgili barinakta bir basin toplantisi düzenleyen Belediye Baskani Özlem Çerçioglu ile Veteriner Isleri Müdürü Eray Talsik, barinak hakkinda basina bilgi verdi. 

  Toplantida 300 hayvan kapasiteli barinakta su anda 160 sahipsiz hayvanin barindigini söyleyen Veteriner Isleri Müdürü Eray Talsik, “Buraya getirdigimiz hayvanlarin kuduz, parazit gibi tüm asilarini yapiyoruz. Hastaliklarini tedavi ediyor, kisirlastiriyoruz. Daha sonra bu hayvanlari dogal yasama saliyoruz. Adnan Menderes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ile yaptigimiz protokol çerçevesinde üniversiteyle birlikte kisirlastirma çalismalarimiz sürüyor” dedi.
 
  Barinagi gezerek hayvanlari seven Baskan Çerçioglu burada yaptigi açiklamada, “Barinagi tertemiz bakimli bir hale getirdik. Buranin gelisimi sürecek ve Türkiye’nin örnek hayvan barinaklarindan birisi olacaktir. Buradaki hayvanlarin tedavi, asi, gida gibi tüm ihtiyaçlarini belediyemiz karsilamaktadir. Bizim vatandaslardan istegimiz buradaki hayvanlari sahiplenmeleri. Buraya gelip hiçbir ücret ödemeden bu hayvanlardan alacak vatandaslarimizi bekliyoruz. Bu hayvanlarin sahiplendikten sonraki bakimlarini da biz üstlenecegiz. Yeter ki onlara sahip çikan bir yuva kuran çiksin” dedi.
 Içlerinde evcil ve av köpeklerinin de bulundugu köpeklerden sahiplenmek isteyenlerin Veteriner Isleri Müdürlügü’ne basvurmalari yeterli olacak.
|