Meclisten Başkana Oybirliğiyle Onay

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun görevdeki ilk yılında yaptıklarının değerlendirildiği Meclis Toplantısı’nda, 1 yıllık faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi
Haber Tarihi: 06.04.2010
|

 Meclisin açis konusmasini yapan Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, farkli siyasi görüslerin olusturdugu Meclisin ortak kararlar vererek örnek bir davranis sergiledigini belirtip, “Halkimizin bize verdigi görev Aydinimiza hizmettir. Bunun 1 yilini geride biraktik. 2’nci yilda daha iyi hizmetler üretilmesini temenni ederim” dedi. Açis konusmasindan sonra komisyon seçimleri gerçeklestirildi.

 Cumhuriyet Halk Partisi grubunun verdigi önergeler dogrultusunda yapilan seçimlerde Ahmet Gümüs, Sümran Ünal ile Fevzi Köse Encümen üyeligine, Kamil Kaya, Ahmet Gümüs, Ahmet Öztürk, Nuh Derya Karaçolak ve Özcan Petekkaya Imar Komisyonuna, Ugur Alkanli, Altan Güney, Ahmet Öztürk, Cavit Tig ve Mehmet Tugcu ise Plan ve Bütçe Komisyonu’nu olusturdu. Diger komisyon seçimlerinin tamamlanmasinin ardindan faaliyet raporunun görüsülmesine geçildi. Bu sirada yasa geregi yerini 1. Baskan Vekili Ahmet Gümüs’e devreden Çerçioglu, salondan çikti. Faaliyet raporunun görüsülmesi sirasinda söz alan Adalet Kalkinma Partisi Meclis Üyesi Mehmet Tugcu, “Amacimiz elestirmek degil, sizleri harekete geçirmek. Ancak, bize dagitilan faaliyet raporunda daha önce belirlenen stratejik planda açiklanan bilgilerle ayni. Bunun gerekçesi nedir?” diye sordu. Konuyla ilgili açiklama yapan Belediye Baskan Yardimcisi Kamil Kaya, faaliyet raporunda belirlenen hizmetlerin yapildigini göstermek oldugunu söyleyerek, faaliyet raporunu teknik olarak böyle hazirlanmasini gerektigini belirtti.

 Faaliyet raporunun oylamasina geçilirken konusan 1. Baskan Vekili Ahmet Gümüs, “Aydin Belediyesi tarihi bir firsat yakalamistir. Degisik partilerden olusan Meclis Üyeleri bir konsorsiyum olusturmustur. Oybirligi ile alinan kararlarimizla güzel bir çalisma örnegi sergiliyoruz” dedi. Daha sonra yapilan oylamada 2009 yili faaliyet raporu oybirligiyle kabul edildi.

|