Güney Ege Kalkınma Ajansı Toplantısı

Aydın Belediyesi’nin üyesi olduğu Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’nın yönetim kurulu toplantısı Denizli Valisi Yavuz Erkmen başkanlığında Denizli’de yapıldı.
Haber Tarihi: 24.03.2010
|

Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun da katildigi toplantida ajansin islevselligini arttirmak için bürokratik engellerin biran önce kaldirilmasi konusu ön plana çikti.

 Aydin, Denizli ve Mugla illerinin dâhil oldugu Güney Ege Kalkinma Ajansi Yönetim Kurulu olagan toplantisi Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Mugla Valisi Ahmet Altiparmak, Kalkinma Kurulu Baskani Denizli Belediye Baskani Nihat Zeybekçi, Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Mugla Belediye Baskani Osman Gürün, Denizli Il Genel Meclisi Baskani Halil Pekdemir, Aydin Il Genel Meclisi Baskani Akan Evren, Mugla Il Genel Meclisi Baskani Zeki Köylü, GEKA Genel Sekreteri Mehmet Aydiner, Denizli Ticaret Odasi Baskani Necdet Özer, Aydin Ticaret Odasi Baskani Ismail Hakki Dokuzlu, Mugla Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Bülent Karakus’un katilimlariyla gerçeklestirildi.

 Toplantinin basina açik bölümünde açis konusmasi yapan Denizli Valisi Yavuz Erkmen, ajansla ilgili beklentilerini Mayis ayindan itibaren fiilen bir çalisma temposu yakalamasi oldugunu söyleyerek, “Amaç 3 ilin bir araya gelmesi, potansiyelin birlestirilmesi ve en iyi sekilde degerlendirerek, insanlarin yasam seviyesinin üste çekilmesi, sosyal, kültürel, ekonomik gelismesinin saglanmasidir. Bu dogrultuda ajans olarak faaliyetler yürütülmektedir. 3 il arasinda herhangi bir ayrilik yok, aksine birbirini tamamlayarak hareketler söz konusudur” dedi.

 Toplantida Aydin’i temsil eden Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Denizli ve Mugla belediye baskanlariyla kent sorunlari hakkinda görüsmeler yapti.

|