Aydın 09.09.09 Dünya Aydınlılar Gününe Kilitlendi

09.09.09 tarihini “Dünya Aydınlı’lar Günü” ilan eden Aydın Belediyesi yetkilileri, 4 gün boyunca kutlanacak etkinlikleri Belediye Encümen Salonu’nda düzenlediği toplantıyla basın mensuplarına tanıttı.
Haber Tarihi: 03.09.2009

06 Eylül – 09 Eylül 2009 tarihleri arasinda 4 gün sürecek olan etkinliklerde ünlü sanatçilar Gökhan Kirdar, Hande Yener, Ferhat Göçer, Hazal ve Tual-Sezi sahne alirken, sema-mesnevi gösterileri de olacak.
Halk oyunlari gösterileri için Bursa’dan 3, Burdur ve Bodrum’dan 1’er ekip gelecek. Yaklasik 100 kisiden olusan ekipler 4 boyunca gösterilerini sunacaklar.
Istasyon Meydani’na kurulacak 4 ekranli platformdan konserler ve etkinlikler canli yayinlanacak.

Ayrica 07 – 09 Eylül tarihlerinde de bugün kadar Aydin’da yapilmamis bir havai fisek gösterisi sunulacak.
09 Eylül 2009 günü saat: 16.00’da Kemal Anadol, Belediye Meclis Salonu’nda bu yörenin kurtulus destanini anlatan “Büyük Ayrilik” adli kitabiyla ilgili söylesi yapacak. Anadol söylesiden sonra katilimcilara kitaplarini imzalayacak.
Bunun yaninda Ramazan etkinlikleri ve 09.09.09 Çarsamba günü saat: 20.30’da modaci Hafine Çetiner’e ait “Osmanli’dan Cumuhriyet”e isimli defile yapilacak.

Bu konuda açiklama yapan Belediye Baskani Yardimcisi Kamil Kaya ve belediye yetkilileri sunlari söylediler: “Hanife Çetiner, arkeo moda ve Osmanli’dan günümüze çesitli kreasyonlari olan bir modaci. Bu anlamli güne renk katacagini düsündük. 1 saat 15 dakika sürecek olan bu defilenin içinde kina gecesi, sema gösterisi olacak. Aytepe Anfi Tiyatro’da yapacagimiz bu defileye ünlü manken Ece Gürsel ve milli gelin Tatyanna’yi davet ettik. Defilede Ece Gürsel’e efe kiyafeti giydirip 09.09.09’u ulusal basinda insanlarin kafasina yerlestirmek, Aydin’i tanitmak istiyoruz. Ayrica bu defilede incir ve zeytin de ön planda olacak. Kol sepetleriyle incir dagitacagiz.”

Bin yilda bir denk gelen, Aydin’in plaka kodunu simgeleyen harflerden olusan tarihi, yani 09.09.09’u “Dünya Aydinli’lar Günü” ilan ettiklerini belirten Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Her insanin görmesine nasip olmayacak bu tarihi güne Aydin Belediyesi olarak sahip çiktik. Önümüzde Aydin'in tanitimi için büyük bir firsat var. Bu en iyi sekilde degerlendirmek için 4 gün sürecek etkinlikler hazirladik. Kutlamalarin Ramazan ayina denk gelmesi nedeniyle 06 Eylül 2009 günü etkinliklerimize Sema-Mesnevi gösterileri ile baslayacagiz. 09.09.09 günü son bulacak kutlamalarimiza konserler ve çesitli etkinliklerle devam edilecek. 4 gün boyunca sürecek etkinliklerimize tüm Aydinli’lari bekliyorum.” seklinde konustu.

Bu etkinlikler için belediyenin kasasindan bir liranin dahi çikmayacagini belirten Baskan Çerçioglu, “Bize en büyük destegi Küçükoglu Gida San. Ltd. Sti. sagladi. Konaklama sponsorumuz ise Aydin Park Otel. Ayrica ek katkilari sunan odalar ve kuruluslar var. Kendilerine çok tesekkür ediyoruz.” dedi.

09.09.09 “DÜNYA AYDINLI’LAR GÜNÜ” ETKINLIKLERI PROGRAMI:

06 EYLÜL 2009 PAZAR
Saat: 18.00 Etkinlik Açilisi – KoRtej Yürüyüsü Yer Atatürk Meydani-Adnan Menderes Bulvari, Saat: 19.00 Ramazan Etkinlikleri (Jonglör – Tahtabacak) Yer: Atatürk Meydani, Saat: 22.00 Halk Oyunlari Gösterileri Yer: Istasyon Meydani, Saat: 23.00 Sema-Mesnevi Gösterileri Yer: Istasyon Meydani.

07 EYLÜL 2009 PAZARTESI
Saat: 08.30 Kurtulus Günü Kutlama Etkinlikleri, Saat: 12.00 “Biz Atatürk’ün Çocuklariyiz” Resim Sergisi Yer: Vali Yazicioglu Kültür Merkezi, Saat: 18.00 Halk Oyunlari Gösterileri Yer: Atatürk Meydani, Saat: 22.00 Hazal Konseri Yer: Istasyon Meydani, Saat: 23.00 Gökhan Kirdar Konseri Yer: Istasyon Meydani.

08 EYLÜL 2009 SALI
Saat: 18.00 Ramazan Etkinlikleri Hacivat-Karagöz/Orta Oyunu Yer: Atatarük Meydani, Saat: 22.00 Tual-Sezi Konseri Yer: Istasyon Meydani, Saat: 23.00 Hande Yener Konseri Yer: Istasyon Meydani.

09.09.09 ÇARSAMBA
Saat: 16.00 Kemal Anadol (Söylesi-Imza Günü (Büyük Ayrilik) Yer: Aydin Belediyesi Meclis Salonu, Saat: 18.30 Ramazan Etkinlikleri (Asuk-Masuk/Tahtabacak) Atatürk Meydani, Saat: 20.30 “Osmanli’dan Cumhuriyet”e Defile Hanife Çetiner Kreasyonu Yer: Aytepe Anfi Tiyatro, Saat: 22.30 Ferhat Göçer Konseri Yer: Istasyon Meydani.