Basın Açıklaması

BAŞKAN İLHAMİ ORTEKİN’İN BASIN AÇIKLAMASIDIR.
Haber Tarihi: 31.07.2008
|

Anilan tarihte Belediyemizce 4734 Sayili Kamu Ihale Kanunu’nun 19. maddesine göre 23 adet muhtelif araç ve is makinasinin götürü bedelle ihalesi yapilmistir. Bu ihalenin yaklasik bedeli 4.181.358.31 YTL’dir ve ihaleye 3 firma katilmistir. Yeterlilik belgesi alan ve en düsük fiyati teklif eden bu 3 firmadan Cersan Ltd. Sti’ne (Teklifi 4.075.580 YTL’dir.) teklif ve sartlar uygun görülerek is verilmistir.

Ancak firmalardan Güneri Makina’nin sikâyeti üzerine ihale; Kamu Ihale Kurumu’na sunulmus, uygun görüs alinmistir. Ve ayrica bu alima iliskin tüm evraklar yil teftislerinde Sayistay denetiminden de geçmistir.
Yine bu ihalede sarf edilen bedel Iller Bankasi’ndan alinan krediyle ödenmis olup; ödemeler bizzat Iller Bankasi tarafindan sartnameye uygun teslimatlar yapildiginin tespitine müteakip yine banka tarafindan yapilmistir. 
Götürü bedelle ve 23 aracin tamaminin bedelini ifade eden ihale tutarinda yapilan bu alimda; kismi fiyatlandirma yapilmadigindan 23 araç için ayri ayri degerlendirme de yapilmamistir.
Tamamen yasalara uygun sekilde ve her türlü denetimden geçmis bir biçimde sonuçlanan ve aradan geçen 3 yil 7 ay gibi büyük bir zaman denetiminde birçok hayirli ve kaliteli is üretilmesine sebep olan bu araç ve is makinasi alimi isinin de belediyemizi, diger kurumlari ve kisileri zan altinda tutacak herhangi bir yanlisin olmadigini ifade ederek degerli kamuoyunun araciliginiz ile bilgilendirilmesi hususunu önemle rica ediyorum. 
Dileyen herkes Bilgi Edindirme Kanunu uyarinca her konuda oldugu gibi bu konuda da Aydin Belediyesi’nden en seffaf sekilde her türlü belgeyi temin edebilir.
Saygilarimla…

Ilhami ORTEKIN

Belediye Baskani

|