CUMHURİYET HALK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANLARINDAN BASIN BİLDİRİSİ

Haber Tarihi: 13.08.2024
Ülkemizde son yıllarda etkisini git gide arttıran ekonomik kriz; hayatın her alanında olduğu gibi özellikle çocuklarımızın temel ihtiyaçlarına ulaşmasında, fırsat eşitliği ve temel haklardan faydalanmalarında aksamalara neden olmaktadır. Bu bağlamda; çocuklarımızın temel eğitim ihtiyaçlarını destekleme konusunda Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler; bugüne kadar kreşler, otizm ve disleksi merkezleri gibi onlarca projeye imza atmıştır. Ancak tasarruf genelgeleri gibi, kamuda daha fazla mali disiplin hedefleyen bir takım düzenlemelere, çocuklarımızın ve özellikle de “öz bakımlarını” yalnızca destekleyici eğitimlerle edinebilen özel çocuklarımızın hizmet almasına mani hükümler eklenmemesi temel bir zorunluluktur. Biz Aydın ilinde halkımıza hizmet eden Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları olarak diyoruz ki; “eğitimde tasarruf olmaz”. Bu nedenle; mevcut ve yeni yapılacak düzenlemelerde eğitime ilişkin her türlü yatırımı kısıtlayıcı hükümlere yer verilmemesi, mevcut düzenlemelerde yer alan ve kısıtlayıcı hüküm olarak değerlendirilebilecek ifadelerin tekrar gözden geçirilmesi ve kaldırılması, tek bir evladımızın dahi hayatına dokunacak tüm yatırımların kolaylaştırılması hususlarında tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz.