BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi"nin kuruluşunun 103. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Haber Tarihi: 22.04.2023
|

Başkan Çerçioğlu mesajında şunları ifade etti:

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin varlığı, ülkemizde demokrasinin yansımasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ diyerek Meclisimizin temelini atmıştır. Meclisimiz, savaş meydanlarında verilen mücadelenin zaferle taçlandırılmış halidir.

Olağanüstü şartların meclisi olan ilk Meclis, bu ülkenin temel taşlarını döşedi ve içerisinden birçok ‘kahraman’ çıkararak Milli Mücadele’yi yönetti.

Bundan 103 yıl önce Ankara’da Gazi Meclisimizi kuran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi şükran, minnet, saygı ve rahmetle anıyoruz.

Baharın geldiği bugünlerde çocuklarımızla birlikte daha güzel bir geleceğin hayalini kuruyoruz. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.

|