AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN KÜÇÜK AİLE İŞLETMELERİNE YEM DESTEĞİ

Üretimin desteklenmesi için üretici odaklı projeler geliştirmeye devam eden Aydın Büyükşehir Belediyesi, küçük aile işletmelerini üretimde tutma gayesiyle yem desteklemesinde bulunmaya devam ediyor.
Haber Tarihi: 02.12.2022
|

Üretimin desteklenmesi için üretici odakli projeler gelistirmeye devam eden Aydin Büyüksehir Belediyesi, küçük aile isletmelerini üretimde tutma gayesiyle yem desteklemesinde bulunmaya devam ediyor. Proje kapsaminda, il genelinde 5 bas ve altinda büyükbas hayvani olan küçük aile isletmelerine yem desteklemesinde bulunuluyor. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Aydin genelinde üreticilere destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Üreticileri merkeze alan projeler üretmeye devam eden Aydin Büyüksehir Belediyesi bu kez de Buharkent üreticisine destek oluyor. Desteklemeler, Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin bir istiraki olan, Aydinli üreticileri ekonomik ve kaliteli yemle bulusturan Ege Yem’in süt ve besi yemleriyle yapiliyor. Üreticiler verilen destekten dolayi memnuniyetlerini ifade ederken Baskan Çerçioglu’na tesekkür etti.

Baskanvekili Altintas: Desteklerimiz devam edecek

Desteklemeyle ilgili degerlendirmede bulunan Aydin Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Baris Altintas “Bu destek, girdi maliyetlerinin çok yüksek oldugu tarima verdigimiz destegin bir kismi. 5 bas ve altinda büyükbasi olan üreticilerimize süt ve besi yemi desteginde bulunuyoruz. Vatandaslarimizin her alanda oldugu gibi destege ihtiyaci var. Bu destekleri vermeye devam edecegiz. Sadece hayvan üreticisi degil bütün alanlarda destekleme yapilmasi gerekiyor. Hayvancilikla ugrasan da toprakla ugrasan da çok zor durumda... Memur da, isçi de çok zor durumda. Bütün herkese Aydin Büyüksehir Belediyesi olarak dokunuyoruz” ifadelerini kullandi.

‘Pahaliliktan dolayi zorlaniyoruz’

Pahaliliktan dolayi üretimde çok zorlandiklarini söyleyen üretici Emine Basal, “Bu pahalilikta memnun kaldik. Hayvancilik yapmakta her sey pahali oldugu için zorlaniyoruz. Yem fiyatlari yüksek, bu da bizi zorluyor. Bir hayvanim ayda bir çuvaldan fazla yem tüketiyor. Bu aldigimiz yem bizi 2 ay idare eder. Bu da bizi rahatlatacak. 2-3 ay yem almayi düsünmeyecegiz. Hayat pahaliligindan, her seyin pahali olmasindan dolayi hayvancilik zor. Gitgide bize zorluyor. Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin bu desteginden çok memnun kaldik. Özlem Baskan’a çok tesekkür ediyoruz” dedi.

‘Digerlerini sattim, üç hayvanim kaldi’

Günümüz sartlarinda geçinmenin zor oldugunu söyleyen Mehmet Çiftçi “Hayvancilik yapiyorum, digerlerini sattim, su anda üç hayvanim kaldi. Geçinemiyoruz, bizim yan gelirimiz olmasa geçinemeyiz. Kimisi emekli ayligiyla geçinilir diyor, biz emekli ayligiyla da geçinemiyoruz. Yan gelirimiz var ki öyle geçinebiliyoruz. Zeytinimiz, incirimiz oldugu için kurtariyoruz. Yoksa olmayacak” ifadelerini kullandi.

‘Destek almadigimiz için zorlaniyoruz’

Bir inegi ve yeni dogan bir buzagisi oldugunu söyleyen Raziye Emere “Geçen yil gebe olarak aldigimiz inek dogum yapti. Bu yil sütünü yeni almaya basladik. Yem fiyatlari pahali. Biz destek almadigimiz için zorlaniyoruz. Eger gideri karsilamayacak olursa zararda olacagiz. Sadece yem de degil; bunun yaninda samani, yoncasi var. Hayvancilik zor. Sabahleyin 6.30’da kalkiyorum. Çocuklarimi okula gönderip 9.30’a kadar hayvanlarimla ilgileniyorum. Aksam yine sagim ve bakim için ilgileniyoruz. Özlem Çerçioglu hanimefendiye desteklerinden ötürü çok tesekkür ediyoruz, desteklerin devamini bekliyoruz” seklinde konustu.

‘Fiyatlar aldi basini gitti’

Bir baska üretici Mehmet Üstünova ise “Üçü inek ikisi buzagi bes hayvanim var. Son dönemde zorlamaya basladi, zorlaniyoruz. Küçük üretici bence bitmek üzere. Küçük üreticinin desteklenmesi gerekiyor. Fiyatlar aldi basini gitti. Yem, bugday, saman… Her sey çikti. Hakkindan gelemiyoruz. Bu yem desteklemesi bizi bir ay rahatlatacak. Bu ekonomik durumda küçük üreticiye destek lazim. Aydin Büyüksehir Belediyesi de bu destegi verdi. Destekleri için Özlem Baskan’a tesekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

|