AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü ANIYOR

Aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma etkinlikleri başladı.
Haber Tarihi: 10.11.2022
|

Aramizdan ayrilisinin 84. yil dönümünde Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma etkinlikleri basladi. Dün aksam Sükran Güngör-Yildiz Kenter Tiyatro Salonu ve Kültür Merkezi'nde yapilan etkinlikte Atatürk sevdigi türkülerle anildi. Diger taraftan Büyüksehir Belediyesi’nin kültür merkezleri kursiyerleri de bugün Ata’ya saygi doga yürüyüsü gerçeklestirdi. Atça sehitlik anitinda baslayan yürüyüs Yenipazar’in Donduran Mahallesi’nde son buldu.

Aydin Büyüksehir Belediyesi Türk Halk Müzigi Korosu ve koro üyeleri tarafindan solo olarak seslendirilen Atatürk’ün sevdigi türküler, izleyicilerden büyük alkis aldi. Geceye katilanlar güzel bir programla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü andigi için Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na tesekkür etti.

Bugün ise Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin Gençlik Merkezi’ne devam eden gençler, Sükran Güngör-Yildiz Kenter Tiyatro Salonu ve Kültür Merkezi'nde Atatürk’ü anarken, ögrencilere “Nutuk” armagan edildi.

Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsaminda yarin aksam da Aydin Büyüksehir Belediyesi Türk Sanat Müzigi Korosu izleyicilerle bulusacak. Saat 20.00’de baslayacak olan etkinlikte Atatürk’ün sevdigi sanat müzigi eserleri seslendirilecek.

|