AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ÇEVRE DUYARLILIĞI ETKİNLİĞİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Dünya Temizlik Günü etkinliği "Let's Do It"e (Haydi Yapalım) destek vererek çevre temizliği yaptı.
Haber Tarihi: 17.09.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi, Dünya Temizlik Günü etkinligi "Let's Do It"e (Haydi Yapalim) destek vererek çevre temizligi yapti. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Ikizdere Baraji ve Hidirbeyli Göleti’nde yapilan etkinlige daha yasanabilir bir çevre için destek verdiklerini söyledi.

Onlarca gönüllünün katildigi etkinlikte toplanan çöpler ayristirilarak tartimlari ve sayimlari yapildi. Çöplerin içerisinde dogada dönüsümü yüzlerce yil alan plastik atiklarin fazlaligi dikkat çekti. Neredeyse tüm dünyada gerçeklestirilen “Haydi Yapalim” etkinligi 2008 yilinda çevre kirliligine dikkat çekmek amaciyla Estonya’da basladi ve küresel bir hareket haline geldi. Aydin Büyüksehir Belediyesi de uzun yillardir etkinlige destek veriyor.

Baskan Çerçioglu: Dünyamizi korumaliyiz

Çevrenin korunmasina dikkati çeken Baskan Çerçioglu, "Çocuklarimizin da temiz bir çevrede yasayabilmesinin ilk sarti çevremizi simdiden temiz tutmak. Çevre temizligine olan duyarliligimizi çok daha ilerletmeliyiz. Küresel çevre kirliligi sorununa karsi bizler de Aydin Büyüksehir Belediyesi olarak sorumluluklarimizi yerine getiriyoruz. Benzer bilinci tüm vatandaslarimizdan da bekliyoruz çünkü bazi çöplerin dogada ayrismasi yüzlerce yili bulabiliyor. Dünya hepimizin ve bunun için de duyarli olmaliyiz” ifadelerini kullandi.

|