BAŞKAN ÇERÇİOĞLU ALTERNATİF TARIM ÜRÜNLERİYLE AYDIN ÇİFTÇİSİNE DESTEK VERİYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi Çiftçi Merkezi alternatif ürünlere ev sahipliği yapıyor
Haber Tarihi: 31.08.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi, Aydin çiftçisinin alternatif ürünler üreterek daha fazla kazanmasi için çalismalar yürütmeye devam ediyor. Aydin iklimine uygunlugu test edilen ve Aydin Çiftçi Merkezi’nde daha önce dikimi yapilan aromatik bitkilerden yüksek verim elde edilirken, bu bitkilerle ilgili istekli çiftçilere egitimler de veriliyor. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, çiftçilere destek vermek ve daha fazla kazanmalarini saglamak için çalismalar yürütmeye devam edeceklerini söyledi.

Konuyla ilgili bilgi veren Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin ziraat mühendislerinden Özgür Tarakçilar, “Sayin Baskanimiz Aydin’imizin verimli topraklarini en iyi sekilde degerlendirmek için projeler yürütmeye devam ediyor. Bu baglamda sürekli üretilen ürünlerin aksine, daha çok bahçecilik kültürünün gelistirilip oradan daha fazla sürdürülebilir bir ekonomiyle büyütülmesini desteklemeye çalisiyoruz” ifadelerini kullandi.

Yeni ürünleri Aydin çiftçisiyle bulusturmak amaçlaniyor

Aydin Büyüksehir Belediyesi Çiftçi Egitim Merkezi ile ilgili de bilgi veren Tarakçilar “Burasi iki yil önce Baskanimiz Özlem Çerçioglu tarafindan kuruldu. Buranin kurulma amaci alternatif tarim ürünlerini Aydin çiftçisine kazandirmak. En basta kuskonmazla basladik. Aydin’in zaten yerel tatlarindan birisi olan ‘kedirgen’ dedigimiz ürünün kültüre alinmisini Aydin’a kazandirdik. Biz burada kuskonmazin dikimini, hasadini yaptik ve Halk Ege Et subelerinde de vatandaslarimiza sunduk. Aydin’da üretimine baslayan çiftçilerimiz var” seklinde konustu.

Sürdürülebilir ekonomik degeri olan bitkiler

Aydin Çiftçi Merkezi’nde birçok ürünün üretiminin devam ettigini altini çizen Tarakçilar, “Aydin’a sakiz agaçlari getirdik, belli bir bölüm ayirip sakiz agacinin Aydin iklim sartlarindaki hem büyüme-gelismesini hem de verimini takip ediyoruz. Aydin’a kazandirabilecegimiz degerlerden birisi de sakiz agaci diye düsünüyoruz. Gojibery, aronya, hünnap, kusburnu gibi ürünlerin denemesini yapiyoruz. Yani ekonomik katma degeri olan, ayni zamanda sürdürülebilir bir ekonomik degere sahip olan ürünlerin denemelerini yapip çiftçilerimize burada tavsiyelerde bulunuyoruz. Çiftçilerimiz de bizim tavsiyelerimizi dikkate alip üretime geçiyor” dedi.

|