AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUHARKENT’İN ALTYAPISINI BAŞTAN SONA YENİLEYECEK

Başkan Çerçioğlu, Buharkent’e 220 milyon liralık tarihindeki en büyük yatırımı yapıyor
Haber Tarihi: 11.08.2022
|

Aydin’a modern altyapiyi kazandirmak için gece-gündüz çalisan Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü (ASKI), Buharkent’in altyapisini bastan sona yenileyecek. Toplam 220 milyon liralik projeyle Buharkent’e içme suyu, kanalizasyon ve yagmur suyu altyapisinin yani sira atik suyun modern yöntemlerle aritildigi ileri biyolojik atik su aritma tesisi de kazandirilacak. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Buharkent’e tarihinin en büyük yatirimlarindan birini yapiyoruz. Buharkentli vatandaslarimiz da çagdas bir altyapiya kavusacak. Yatirimimiz ilçemize hayirli, ugurlu olsun” ifadelerini kullandi.

Projeyle ilçede 43 bin 500 metrelik içme suyu hatti, 17 bin 800 metre kanalizasyon hatti ve 11 bin 700 metre yagmur suyu hatti yapilacak. Üç adet yeni ve modern içme suyu deposunun da insa edilecegi ilçeye ayrica günlük 2 bin 600 metreküp kapasiteli ileri biyolojik atik su aritma tesisi de yapilacak. Altyapi projesinin tamamlanmasinin hemen ardindan da üstyapi çalismalari tamamlanarak Buharkent çok daha modern bir hale getirilecek.

Baskan Çerçioglu: 220 milyon liralik yatirimimiz Buharkent’e hayirli olsun

Ilçeye yapilacak olan dev yatirimi degerlendiren Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Buharkent ilçesinin içme suyu, kanalizasyon ve yagmur suyu altyapisini tamamen yenileyecegiz. Yapacagimiz ileri biyolojik atik su aritma tesisiyle de çevreye olan duyarliligimizi bir kez daha göstermis oluyoruz. Buharkentli vatandaslarimizin daha da modern bir kentte yasamalari için yatirimlarimiz devam edecek” seklinde konustu.

|