AYDINLI ÖĞRENCİLERİN YKS TERCİHLERİNE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DESTEK OLUYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi, YKS tercih döneminde öğrencilerin yanında olmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin danışmanlık hizmeti veren tercih tırı, öğrenciler ile uzman rehber eğitmenleri bir araya getiriyor.
Haber Tarihi: 01.08.2022
|

Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) ardindan tercih asamasina geçen Aydinli ögrenciler, dogru tercihte bulunabilmek için Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin danismanlik hizmeti verdigi tercih tirini tercih ediyor.

Tercih tiri Atatürk Kent Meydani’nda

Ögrencilere tercih asamasinda destek olmak için her yil danismanlik hizmeti veren Aydin Büyüksehir Belediyesi, bu yil da uzman rehber egitmenler ile gençleri bir araya getirdi. Atatürk Kent Meydani’nda yer alan tercih tirina gelen ögrenciler ve aileleri, üniversite tercihlerini nasil yapacaklarina dair akillarindaki soru isaretlerine bu görüsmeler ile son veriyor.

Baskan Çerçioglu ögrencileri tercih tirina davet etti

Ögrencilerin dogru tercih yapmak için uzman egitmenlerden destek almasi gerektigini belirten Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Atatürk Kent Meydani’nda hizmet veren tercih tirina tüm Aydinli ögrencileri davet etti.

“Buraya gelip yardim aldigim için birazcik da olsa ferahladim”

Sinava ilk defa giren ve dogru tercihte bulunabilmek için tercih tirini ziyaret eden Özge Kayhan, “Evde düsünüyordum, tek basima çok sikintiliydi. Buraya gelip yardim aldigim için birazcik da olsa ferahladim. Ögretmenlerimiz çok ilgilendi. Puanim yapabilecegim en iyi siralamalari ögretmenimiz gösterdi. Bir liste olusturdular ve gerisini de bana biraktilar.” dedi.

“Biz onlardan daha heyecanliyiz.”

Kizina destek olmak için tercih tirina birlikte geldigine belirten Bülent Poyraz, “Bir vatandas olarak bu hizmet mükemmel bir sey. Ögrencilere yardimci olunuyor. Ben de kizim için geldim. Biz onlardan daha heyecanliyiz. Özlem hanim bizim ve ögrencileri için güzel bir sey yapiyor. Basarilarinin devamini dileriz.” seklinde konustu.

“Özlem Baskanimiz düsünerek hareket ediyor.”

Kizinin sinav tercihinde yardimci olmak ve ön bilgi almak için tercih tirini ziyaret eden Nurhayat Kezal “Bilmedigimiz konularda danisiyoruz, ögreniyoruz. Biz veliler için belediyenin ücretsiz, kolay, ulasilabilir ve iyi bir destegi, bence çok önemli. Özlem Baskanimiz düsünerek hareket ediyor. Yapilabilecek olani yaptigini, yapilabilecek bir sey var ise de yapacagini düsünüyorum.” diyerek düsüncelerini ifade etti.

“Ögrencileri tercih tirimiza bekliyoruz.”

Ögrencilere yardimci olmak için puan, siralama ve bölüm dengesinin önemine vurgu yapan rehberlik ve danismanlik ögretmeni Seda Ögüt, “Danismaya gelen ögrencilerimiz çok memnunlar. Çünkü bu yil puanlar ve siralamalarda farkli bir olusum gerçeklesti. Puanlar yükseldi ve siralamalar düstü. Ögrenciler de tercih yaparken tek basina karar veremiyor. Ögrencileri tercih tirimiza bekliyoruz.” dedi.

Tercih tiri 5 Agustos’a kadar 09.00-18.00 saatleri arasinda Atatürk Kent Meydani’nda tüm ögrencilere hizmet verecek.

|