PROF. HAYATİ MİSMAN’IN ‘KADINLARIN GİZEMLİ DÜNYALARI’ ADLI SERGİSİ TEKSTİL PARK SANAT GALERİSİ’NDE AÇILDI

Sanatsal faaliyetlerle de adından söz ettiren Aydın Büyükşehir Belediyesi bir büyük sanatçının eserlerini daha Aydınlılarla buluşturuyor.
Haber Tarihi: 27.07.2022
|

Sanatsal faaliyetlerle de adindan söz ettiren Aydin Büyüksehir Belediyesi bir büyük sanatçinin eserlerini daha Aydinlilarla bulusturuyor. Prof. Hayati Misman’in gravür ve resimlerinden olusan “Kadinlarin Gizemli Dünyalari” adli sergisi Tekstil Park Sanat Galerisi’nde açildi. Açilisa katilan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Aydinlilari sanatçilarla ve eserleriyle bulusturmaktan dolayi memnuniyet duyduklarini söyledi.

Sanatçiyi Aydin’da misafir etmekten dolayi mutluluk duyduklarini ifade eden Baskan Çerçioglu, “Bugün sanat galerimiz büyük bir sanatçimiz olan Prof. Hayati Misman’in eserlerine ev sahipligi yapiyor. Sanatçimizla Aydinlilari bulusturmaktan dolayi çok mutluyuz. Sanatçimizin eserlerine de baktigimizda kadin, tüm renkleriyle hayatin her alaninda; ayni Aydin’in kadinlari gibi. Tüm Aydinlilari sanatçimizin eserlerini görmeye Tekstil Park Sanat Galerisi’ne bekliyoruz” dedi.

Aydin’a bir sanat galerisi kazandirdigi için Baskan Çerçioglu’nu tebrik eden sanatçi Misman ise “Sayin Baskanimizi kutluyoruz. Biz resimlerimizi atölyelerimizde yapip birakiyoruz. Eserlerimizin halkla bulusmasi bizim de tercihimiz. Fakat biz sanatçilarin böylesi imkânlari yok. Belediye bize böyle bir imkân sundugu zaman biz resimlerimizi halkla bulusturmak istiyoruz. Sanat adina bir nebze de olsa bir seyleri aktarmak istiyoruz” seklinde konustu.

Serginin küratörü Ibrahim Karaoglu ise sanatin da bir bulusma oldugunun altini çizip “Çok güzel bir bulusma. Zaten sanatin kendisi de bir bulusma; düsle gerçegin, gerçekle gerçekdisinin bir bulusmasi. Bu mekâni çok sevdim. Aydin gibi tarihsel ve kültürel bir bellege sahip olan bir kentin böyle bir belediye galerisinin olmasini çok önemsiyorum. Ben de Özlem Hanim’i bu anlamda kutluyorum. Sergilerin de hocalarin hocalarinin sergileriyle sürdürülmesi, sonrasinda da genç sanatçilarin eserleriyle devam edilmesi buranin yasamasi için çok iyi olacaktir” ifadelerini kullandi.

Sergi 1 Eylül’e kadar ziyaret edilebilecek.

|