AYDINLI ÇOCUKLAR ATATÜRK SPOR KOMPLEKSİ’NDE YÜZME ÖĞRENİYOR

Atatürk Spor Kompleksi her gün yüzlerce sporcuya ev sahipliği yapıyor
Haber Tarihi: 26.07.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin Aydin’daki en büyük yatirimlarindan olan Atatürk Spor Kompleksi yüzme ögrenmek isteyenler çocuklarin akinina ugradi. Aileler tesisin temizligine, verilen egitimlerin kalitesine ve egitmelerin ilgisine vurgu yaparken Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu tüm çocuklari spor kompleksine davet etti.

Çocuklarin ve gençlerin spora yönelmeleri için birçok projeyi hayata geçiren Aydin Büyüksehir Belediyesi, simdi de Atatürk Spor Kompleksi’nde düzenledigi yüzme kurslariyla yeni sporcular yetistiriyor. Aydin Büyüksehir Belediyespor Baskani Polat Bora Mersin, tesisin iki yillik pandemi sürecinin ardindan tekrar açildigini söyledi. Mersin, tesise vatandaslarin yogun ilgi gösterdigini belirtirken yüzlerce sporcunun ve yüzme ögrenmek isteyen çocugun tesisten faydalandiginin altini çizdi.

Ege Bölgesi’ndeki ender tesislerden

Tesisteki olimpik havuzun Ege Bölgesi’ndeki birkaç olimpik havuzdan birisi oldugunun altini çizen Mersin, tesisteki kapali yüzme havuzunun önümüzdeki hafta içerisinde 750 sporcuyla faaliyete geçeceginin bilgisini verdi. Tesisin eylül ayi itibariyla da tam kapasite hizmet vermeye baslayacagini belirten Mersin, “Tesisimiz hafta sonlari spor faaliyetlerinden ziyade tam gün halkimiza açik, vatandaslarimizin da yogun ilgisi var. Yüzme bilmeyen ya da biraz bilip ilerletmek isteyen herkesi tesisimize bekliyoruz. Bu vesileyle Özlem Baskan’a çok tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

‘Hocalar çok ilgili’

Veliler tesisten ve egitmenlerin ilgisinden duyduklari memnuniyeti dile getirirken velilerden Ümit Aktimur “Kizimizi yüzme kursuna getirdik, bugün ilk günümüz. Tesis çok güzel, bu kadarini beklemiyorduk; oldukça büyük bir tesis. Çocuklar için de çok faydali oldugunu düsünüyorum. Hocalarimiz çok ilgili. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Aydin’in böyle bir tesise ihtiyaci vardi. Aydin Büyüksehir Belediyesi sag olsun Aydin’a böyle bir tesis kazandirdi, çocuklarimiz faydalaniyor, tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Bir arkadasinin tavsiyesiyle çocugunu yüzme kursuna getiren Havva Gökberk, “Kendi gözlemlerimle tesis gayet temiz, hocalarimiz çok ilgili, memnunuz” seklinde konusurken, çocugunun sosyallesmesi ve kendi basina yüzebilmesi için kursu tercih ettigini belirtti.

‘Ailelere tavsiye ediyorum’

Ebeveynlerden Selçuk Alptekin “Bir tanidigimizin tavsiyesiyle ögrendik, egitmenler çok ilgili. Bazen bire bir ilgilendikleri de oluyor. Çocugum ileride yüzücü de olmak istiyor. Herkes çocugunun hangi bransta olursa olsun basarili bir sporcu olmasini ister. Tesis gayet güzel. Çocugunun spor yapmasini isteyen her aileye buraya gelmelerini tavsiye ederim” ifadelerini kullanirken, bir baska veli Armagan Aygün “Çok güzel bir tesis yapilmis. Aydinli çocuklarin Kusadasi’na gidip denize girmesi daha zor. Yakit da pahalilasti, ulasim zorlasti. Güzel bir imkân” dedi.

‘Akaryakit pahalilasti, deniz kenarina gitmek zorlasti’

Velilerden Mehmet Nermis “5 yasinda bir oglum var. Tesisimiz çok temiz, umdugumuzdan fazla. Böyle bir tesis ihtiyaçti. Burasi apayri bir tesis oldu. Ilgisinden, alakasindan dolayi Özlem Baskan’a tesekkür ederiz. Böyle projelerle biz de gururlaniyoruz” ifadelerin kullanirken, Aydin’da bir yildir ikamet eden Onur Öyke ise “Hafta sonlari genelde Kusadasi, Didim gibi deniz kenarlarina tercih ediyorduk. Malum, akaryakit fiyatlarindaki zamlardan dolayi artik oraya gidemeyecegiz, Aydin’daki bu tesisten yararlanmis olacagiz. Böyle bir tesisi Aydin’a kazandirdigi için Özlem Baskanimizdan Allah razi olsun” dedi.

Baskan Çerçioglu ise tüm Aydinlilari spor kompleksine davet etti.

|