AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ASKİ’DEN DEV BÜTÇELİ YATIRIMLAR

Haber Tarihi: 06.07.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi ASKI Genel Müdürlügü, kent genelinde sürdürdügü altyapi çalismalari ile gelecek yillarinda ihtiyacini karsilayacak büyük yatirimlari, Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun hizmet odakli ve kalici çözümler üreten belediyecilik anlayisi ile hayata geçiriyor.

Bu kapsamda kentin altyapi agini yenilemek ve güçlendirmek için hizmetler üreten ASKI, 4 farkli dev is ile Aydin’in altyapisina 500 milyon liralik yatirim yapacak.

Akbük’ün altyapi hattina 200 milyonluk büyük yatirim

Didim Akbük kanalizasyon terfi hatti ve Denizköy-Fevzipasa kanalizasyon sebeke hatti yapim isi için ASKI dev bütçeli bir ise imza atacak. Bu çalisma kapsaminda kanalizasyon sebeke hatti 36.4 km, terfi hatti 17.6 km olmak üzere toplam 54 km hat insa edilecek. Ayni zamanda 4 adet atiksu terfi merkezi ve 2 adet yükleme odasi da yapilacak. Ihalesi agustos ayinda yapilacak olan çalismalarin tahmini maliyetinin 200 milyon lira olmasi bekleniyor. Bu çalismayla Akbük’ün kanalizasyon hatti Didim’e baglanmis olacak ve güçlü bir altyapi agi daha olusacak.

Buharkent’e 145 milyonluk tarihi yatirim

Buharkent’te yapilacak çalisma kapsaminda ise 45 km içme suyu hatti, 11.8 km yagmur suyu hatti, 17.5 km kanalizasyon hatti olmak üzere toplam 74.5 km’lik çalisma ile birlikte üç adet içme suyu deposu ve bir adet atiksu aritma tesisinin ihalesi 14 Haziran 2022 tarihinde gerçeklestirildi. 145 milyonluk tarihi yatirimin baslanmasi için Agustos ayinda yer teslimi yapilacak ve Buharkent’in altyapisi Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin çalismasi ile yenilenmis olacak.

Söke’de ASKI yatirimlari hiz kesmiyor

ASKI; Söke’nin Sovuca, Yenidogan ve Sazli mahallerinin altyapi agindaki kanalizasyon terfi hatti ve sebekenin yapilmasi için de çalismalarini sürdürüyor. Bu çalisma kapsaminda da üç adet atiksu terfi merkezi, 49 km kanalizasyon sebeke hatti ve 6.5 km terfi hatti olarak toplamda 55.5 KM’lik çalisma için Agustos ayi içerisinde ihale yapilacak. Tahmini maliyetinin 145 milyon lira olmasi beklenen yapim isi ile Söke’ye Büyüksehir’in yatirim yagmuru devam edecek.

Güllübahçe’ye dev hizmet

ASKI, Söke Güllübahçe kanalizasyon hatti yapimi ikinci etap çalismalarina da basladi. Ilk etabi daha önce bitirilen hattin ikinci etabi için toplam 9 milyon 625 bin liralik kaynak ayrildi ve yer teslimi yapildi.

|