AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OTİZMLİ BİREYLER İÇİN ÖZEL YÜZME KURSU DÜZENLİYOR

Başkan Çerçioğlu otizmli bireyler için bir çalışmaya daha imza atıyor
Haber Tarihi: 30.06.2022
|

Otizmli bireylerin hayat standartlarini yükseltmek için yaptigi çalismalarla Türkiye’ye örnek olan Aydin Büyüksehir Belediyesi, bir çalismaya daha imza atiyor. Büyüksehir Belediyesi, otizm üzerinde oldukça olumlu etkileri olan yüzme egitimi vermeye basladi. Ücretsiz olarak düzenlenen yüzme kursuyla otizmli gençler hem yüzme ögreniyor hem de kendileri için çok önemli olan el-ayak ve vücut koordinasyonu konusunda kendilerini gelistiriyor. Çocuklarindaki gelisimden oldukça memnun olan aileler, normalde kendileri için büyük maddi yük olan özel yüzme kursunu ücretsiz sagladigi için Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na tesekkür etti.

Aydin Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Dernegi Baskani Adnan Özdemir “Bu egitim hem çocuklarin gelisimi açisindan hem de ailelerin maddi yetersizlikler içerisinde bu egitime ulasabilmeleri açisindan o kadar degerli ki… Böyle bir imkânin sunulmus olmasi, özellikle de bu imkâna ulasamayacak ailelerimizin çocuklarimizin yararlaniyor olmasi çok degerli” dedi. Özdemir gözlemlerini “Bizim veli olarak gözlemledigimiz, yüzmeyi ögrenmek için vücut koordinasyonu yapmalari gerektiginden çocuklarin hayat standartlarinin artmasi da saglaniyor. Özlem Baskan özel çocuklarimizin tümünün annesi oldugunu bu kursu da düzenleyerek gösteriyor” seklinde ifade etti.

Kisiye özel yüzme kursu

Yüzme kursu Büyüksehir Belediyesi’nin egitmenleri tarafindan kisiye özel verilirken velilerden Emel Torun düsüncelerini “Otizmin tek çaresi egitim. Bu egitimi bize sagladiklari için Baskan Çerçioglu’na çok tesekkür ederim. Spor çocuklarimiz için çok önemli. Igneyle kuyu kazarken spor yaparak kepçeyle kazmaya basladik. Bizim gibi geliri düsük ailelerin bu tür kurslari almasina imkân yok. Ücretsiz olarak bizi yararlandirdigi için Özlem Baskan’a minnettarim” sözleriyle ifade etti.

Otizmde maddi güç önemli

Oglunun yüzmeyi çok sevdigini belirten Nazik Tuncer ise “Sag olsun baskanimiz bize böyle bir imkân sundu. Hocalarimiz da çok iyi, ilgileniyorlar. Otizmi oglum 2 yasindayken fark ettik ve 2 yasindan bu yana yüzüyor. Daha öncesinde sadece kelimeler söylerken yüzmeyle birlikte cümle kurmaya basladi. Otizmin tedavisi tamamen maddi güç ile alakali. Eger ki ailenin maddi gücü varsa, çocugun da kapasitesi varsa çocuk çok daha hizli ilerleyebiliyor. Bu sebeple Özlem Hanim’a minnettariz. Ne yapsak onun hakkini ödeyemeyiz” dedi.

‘Oglum çok ilerledi’

Iki oglundan birisinde otizm birisinde de ögrenme güçlügü oldugunu söyleyen Ayse Ergün, “Iki oglum için de düzenlenen özel egitimler, spor aktiviteleri için çok tesekkür ederim. Oglumun yüzme ile ilgili korkulari vardi, su anda onu yendik. Ailelerin en büyük korkusu, kaygisi bizden sonra çocuklarimizin ne olacagi. En büyük istegim çocuklarimin kendi kendilerine yetebilir hale gelmeleri. Benim oglumun takintilari çok fazlaydi. Bunlarin azalmasi anlaminda çok ilerleme gördük. Özlem Baskan’a çok tesekkür ederiz” seklinde konustu.

|