AYDINLILAR TEKSTİL PARK’I ÇOK SEVDİ

Haber Tarihi: 28.06.2022
|

Tarihi degeri ve dogal güzelligi ile Aydin’in ayrilmaz bir parçasi olan Aydin Tekstil, Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun hizmet odakli belediyecilik anlayisi dogrultusunda önce kamulastirildi ve sonrasinda yapilan çalismalarla yenilenerek halkin nefes alacagi bir ortak kullanim alanina dönüstürüldü.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun katilimiyla açilisi yapilan 177 dönümlük Aydin Tekstil Park alaninda; ilk etapta kres, sergi salonu, parklar, spor alanlari, bisiklet ve yürüyüs yollari olusturularak vatandaslarin hizmetine sunuldu. Açildigi günden bu yana Aydinlilarin ugrak noktasi haline gelen Aydin Tekstil Park, adeta bir yasam alanina dönüsmüs durumda. Herkes için ayri ayri çekim alanlari barindiran Aydin Tekstil Park, sundugu yasam alanlariyla Aydinlilar tarafindan çok sevildi.

“Yürüyüs, bisiklet ve tren yolu var. Yollarin ayri olmasi gayet iyi.”

Okullarda dönemin sona ermesi ile birlikte arkadaslari ile keyifli vakit geçirmek için bisiklet turlari yapan Efe Çitalgi ve Gürel Kosucu, bisikletleri ile park içerisinde rahatlikla spor yapabildiklerini belirtti. Bisiklet ve diger yollarin ayri olmasinin önemine dikkat çeken Efe Çitalgi “Bir aile ortami var. Parklar da güzel, dinlenmelik bir yer. Güvenli ve gençler için bulusma noktasi. Yürüyüs, bisiklet ve tren yolu var. Yollarin ayri olmasi gayet iyi.” seklinde konusurken, Gürel Kosucu ise “Ben çok begendim. Bisiklet yolu açik, ferah, temiz ve bakimli, son derece akici bir yol. Karsiniza araba çikma gibi bir dert yok. Sporunuza rahatlikla yapabilirsiniz. Bisiklet yolu için Özlem Baskanima tesekkür ediyorum.” ifadelerini kullandi.

“Çocugum eve dönmek istemiyor.”

Parkin keyfini en çok çikartanlar ise çocuklar. Kiziyla birlikte parkta zaman geçiren Resit Koç, parkin açilisiyla birlikte yasanan degisimi görünce büyük saskinlik yasadigini belirten “Resmen doganin içindesin. Böyle bir sey çikacagini beklemiyorduk. Agaçlar ve yesil alanlar harika bir sey. Çocugum eve dönmek istemiyor. Sabah kahvaltimizi yapip aksam yemegimizi burada yiyoruz, evde durmuyoruz her gün buradayiz. Biz baska yerde ev bakacaktik burasi açilinca vazgeçtik, evimizde kalmaya devam ediyoruz. Burasi kaliteli, gerçekten çok güzel.” dedi.

“Gerçekten bir yasam alani. Abilerim Izmir’de, buraya gelin diyorum.”

Parkta çokça vakit geçirdiklerini belirten ve Izmir’de yasayan ailesini de davet ettigini belirten Koç, “En önemlisi çocuklar için tuvalet var. Su parki var, iki farkli oyun alani var. Oyun oynuyoruz, yürüyüs yapiyoruz, kosu yapiyoruz. Gerçekten bir yasam alani. Abilerim Izmir’de, buraya gelin diyorum. Basta Özlem Çerçioglu’na ve burayi kurmakta ona yardim eden herkese tesekkür ederiz.” dedi.

“Kaykay parki da var, önümüzdeki süreçte arkadaslarimiz ile birlikte gelecegiz.”

Sportif aktivitelere sundugu imkan ve güvenli ortamindan ötürü parki daha fazla kullanacaklarini ifade eden Cemre Ok, “Biz iki gündür geliyoruz, arkadaslarimizla hep gelecegiz. Rahatça zaman geçirebilecegimiz güvenli bir yer. Burayi kullanmayi tavsiye ediyorum. Arkadas edinilecek bir ortam. Kaykay parki da var, önümüzdeki süreçte arkadaslarimiz ile birlikte gelecegiz. Spora yönelik birçok sey olmasi da hosumuza gitti.” seklinde konustu.

“Çocuklar rahatça oynayabiliyor, her tarafta güvenlikte oldugu için içimiz rahat.”

Aile olarak parki kullanmaktan mutlu olduklarini ifade eden Sedat Ivdil, “Dogalligi, genisligi ve ferahligi ile Aydin’in ihtiyaç duydugu bir parkti. Çocuklar rahatça oynayabiliyor, her tarafta güvenlikte oldugu için içimiz rahat. Ailece begendigimiz için de geliyoruz. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na tesekkür ediyoruz.” dedi.

“Özlem Çerçioglu’nu takdir ediyordum. Harabeydi buralar, cennete çevirmis.”

Park alaninda yasanan degisim karsisinda sasirdigini ve Baskan Çerçioglu’nun parki adeta cennete çevirdigini belirten Mustafa Arslan, “Ulasilmasi zor bir yer degil, her yere yakin. Vakit geçirip kafa dinlemek için de çok iyi. Hafta sonlarini degerlendirip, nefes alinacak bir yer, herkese tavsiye ederim. Yaptigi hizmetlerden dolayi uzun zamdan beri Özlem Çerçioglu’nu takdir ediyordum. Burasi da hizmetlerinin bir yenisi oldu. Sanina yakisani yapmis. Harabeydi buralar, cennete çevirmis.” ifadelerini kullandi.

|