AYDIN BÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ KUŞADASI’NA DEV BİR YATIRIM DAHA GERÇEKLEŞTİRDİ

Haber Tarihi: 15.06.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi, Baskan Özlem Çerçioglu’nunhizmet odakli belediyecilik anlayisi ile kentin farkli noktalarinda hizli veplanli bir sekilde altyapi çalismalarini gerçeklestiriyor. Çalismalarini bukapsamda sürdüren ASKI Genel Müdürlügü ekipleri, Kusadasi’nda önemli biryatirima daha imza atti. A

SKI çalisiyor Kusadasi’nin altyapi hatlari yenileniyor

Kusadasi’nda yenilenmis ve güçlendirilmis altyapi aglarikuran ASKI ekipleri, dayanikliligi yüksek olan, genis ve uzun ömürlü borularlaolusturulan kanalizasyon hatlarinin Kusadasi Ileri Biyolojik Atik Su AritmaTesisi’ne ulastirilmasini sagladi. Bu çalismalar kapsaminda ilk olarak SogucakTerfi Merkezi 3 aktif hale getirilmisti. Son olarak Davutlar Terfi Merkezi 2’deaktif hale getirilerek atik sularin hizli bir sekilde Kusadasi Ileri BiyolojikAtik Su Aritma Tesisi’ne ulastirilmasi saglandi.

Dev projeye dev bütçe

Bu çalismalar için 65 milyon liralik dev bir bütçeyle, 154kilometre uzunlugunda altyapi agi olusturan ASKI ekipleri, yogun bir çalismasonucunda Davutlar Terfi Merkezi 2’yi de devreye alarak bölgenin kanalizasyonaltyapisi için büyük bir çalismayi gerçeklestirmis oldu. Yapilan çalisma,özellikle yaz aylarinda nüfusu artan bölgenin ihtiyacini uzun yillar boyuncasorunsuz bir sekilde karsilayacak.

Baskan Çerçioglu“Temiz bir çevre için yatirimlarimiza devam edecegiz.”

Kusadasi’nda önemli altyapi çalismalarina imza attiklarinibelirten Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Kusadasi’nin içme suyu ihtiyacinikarsilayan çok önemli bir yatirim olan Kirazli Içme Suyu hattini tamamlamistik.Simdi de Davutlar bölgesinde ASKI ekiplerimizin çalismalariyla önemli biryatirimi daha gerçeklestirdik. Mevcut kanalizasyon hatlarini yenileyip KusadasiIleri Biyolojik Atik Su Aritma Tesisimize ulastirilmasini sagladik. Temiz birçevre için yatirimlarimiza devam edecegiz.” dedi.

|