BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN RİTİM GÖSTERİSİ ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ

Aydın Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’nda eğitim alan vatandaşların oluşturduğu ritim grupları, Atatürk Kent Meydanı’nda eğlence dolu bir gösteri gerçekleştirdi.
Haber Tarihi: 08.06.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin (ABB) Kültür Merkezleri’nde müzikal yeteneklerini ortaya çikaran vatandaslar, yil boyunca aldiklari egitim sonrasinda adeta birer profesyonel müzisyene dönüsüyor. Bunun en önemli örneklerinden biri olan ritim atölyesi kursiyerleri, Atatürk Kent Meydani’nda düzenledikleri yil sonu gösterisiyle izleyicileri büyüledi.

Eglence zirveye tasindi

“Bir Düm Bir Tek” ismiyle düzenlenen gösteride, ritim gruplari ve halk danslari ekiplerinin etkileyici performanslari, gösteriyi takip eden yüzlerce vatandas tarafindan ilgiyle takip edildi. Gösteri kapsaminda sahneye ilk olarak, otizmli bireylerin olusturdugu Özel Egitim Ritim Grubu çikti. ABB Konservatuvari egitmenlerince olusturulan gruptaki birbirinden yetenekli çocuklarin çaldigi parçalar, dinleyiciler tarafindan alkislarla desteklendi.

Muhtesem ritimler halk danslariyla süslendi

Sahneyi daha sonra, Bir Düm Bir Tek Atölyesi’nin darbuka ve aski davul toplulugu aldi. Harmandali Zeybegi, Nar Tanesi ve Yörük Kizi gibi essiz eserler, muhtesem ritimler ve coskulu bir sahne performansiyla sahneye kondu. Ritim topluluklarina halk danslari ekipleri de eslik ederek, izleyiciler için görsel bir sölen sundu.

Vatandaslar doyasiya eglendi

Enerji dolu bir kültür organizasyonu ile keyifli bir aksam geçirdiklerini belirten vatandaslar, ortaya koyduklari üstün performans için ABB Konservatuvari kursiyerlerini tebrik etti. Düzenlenen bu organizasyonla doyasiya bir eglence yasadiklarini da belirten vatandaslar, kültür sanat etkinlikleriyle kendilerini bulusturan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na tesekkür etti.

|