AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ “EGE'DEN ANADOLU'YA” KONSERİ DÜZENLEDİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Anadolu'nun birçok yöresinden türkülerin seslendirildiği "Ege'den Anadolu'ya" konseri düzenledi.
Haber Tarihi: 23.05.2022

Aydin Büyüksehir Belediyesi Türk Halk Müzigi Korosu, Anadolu'nun birçok yöresinden türkülerin seslendirildigi "Ege'den Anadolu'ya" konseri düzenledi.

Sükran Güngör-Yildiz Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu'nda gerçeklestirilen konseri Sef Özcan Yilmaz yönetti. Iki bölüm halinde düzenlenen konserde "Mavilim Maviselim", "Ip Attim Ucu Kaldi", "Dam Basinda Oturur", "Aman Aman Elmali" gibi çesitli yörelerden birbirinden degerli 28 eser seslendirildi. Konserin son sarkisi olan "Su Dalmadan Geçtin mi" eserini ise seyirciler seslendirdi.

Koronun ve koro üyelerinin seslendirdigi türküler seyircilerden büyük alkis aldi. Seyirciler etkinligin düzenlenmesinden ve sanata verdigi desteklerden dolayi Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na tesekkür etti.