ATA TOHUMLARI EMİN ELLERDE HAYAT BULUYOR

Haber Tarihi: 20.05.2022
|

Ata Tohumlarinin gelecek nesillere aktarilmasi için yillardir çalismalar yürüten Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin bu çabalari, çocuklarin ellerinde de hayat buluyor. Büyüksehir Belediyesi'nin Sirin Baloncuklar Çocuk Gelisim Merkezi’ne devam eden çocuklarla yapilan etkinlikte, çocuklar Ata Tohumlarindan elde edilen fidelerin dikimini yapti. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Ata Tohumu Projesi’nin çocuklarin ellerinde daha anlamli hale geldigini belirtti.

Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi’nin personeliyle birlikte yapilan etkinlikte çocuklara Ata Tohumlarinin önemi de anlatildi. Dikimin nasil yapilacagi çocuklara uygulamali olarak gösterilirken, sorumluluk bilincinin gelisimine katki saglamasi için fidelerin bakimini çocuklar üstlenecek.

Çocuklarin dogadan kopmamasi gerektiginin önemine dikkati çeken Baskan Çerçioglu, “Merkezlerimizde çocuklarimiza deneyimleyerek ögretmeyi kendimize hedef seçtik. Çocuklarimizin hayati deneyimleyerek ögrenmeleri onlarin kisiliklerinin gelisimi açisindan da çok önemli. Maalesef ki çocuklarimiz sehir yasantisinin da etkisiyle dogadan kopmaya basladi. Biz merkezlerimizde bunun tam tersini yaparak çocuklarimizin yasayarak ögrenmelerine özel önem veriyoruz. Ata Tohumlarimizin çocuklarimizin ellerinde hayat bulmasi da bizleri ayrica mutlu etti. Ata Tohumlari Projemize çocuklarimizin sahip çikmasi projeyi daha anlamli hale getiriyor” ifadelerini kullandi.

|