BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Çerçioğlu mesajında şunları ifade etti:
Haber Tarihi: 18.05.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, 19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami nedeniyle bir mesaj yayimladi. Baskan Çerçioglu mesajinda sunlari ifade etti:

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Ulusal Kurtulus Savasimizi baslatmak için bundan 103. yil önce 19 Mayis 1919'da Samsun'da ilk adimi atti. Isgal altindaki Anadolu topraklarinin, esaretten kurtulmak için bir umuda ve liderlige ihtiyaci vardi. Iste o umut ve liderlik, Ulu Önder Atatürk ile hayat buldu.

Savas meydanlarinin deneyimli ve cesur askeri olan Atatürk ve silah arkadaslari, Türk milletinin umutlarini yesertti. Bagimsizliga ve özgürlüge olan inanci yükselterek, isgale karsi olan itirazi, güçlü bir sekilde kurtulus mücadelesine çevirdi. Tarihin gördügü en büyük özgürlük mücadelelerinden birini veren kahraman milletimiz de emperyalizme boyun egmemis ve ülkemizin dört bir yaninda verdigi bu üstün mücadele ile sanli bir destana imza atmistir.

Inanç ve kararlilikla yola çikan Ulu Önder, o günlere dair yaptigi bir konusmada “Ben 1919 senesi mayisi içinde Samsun’a çiktigim gün elimde maddi hiçbir kuvvet yoktu. Yalniz büyük Türk milletinin asaletinden dogan ve benim vicdanimi dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardi. Iste ben, bu ulusal kuvvete, bu Türk milletine güvenerek ise basladim” demistir. Iste o yüksek ve manevi kuvvet hiç eksilmeden varligini korumaktadir. Bizler, Atatürk’ten aldigimiz güç ve milletimize olan güven ile çagdas, demokratik ve bagimsiz Türkiye Cumhuriyeti için yarinlarin umudu olan gençlerimiz ile birlikte, yolumuza yorulmadan devam ediyoruz.

Mutlak zaferin ve bagimsizligimizin nisanesi olan 19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramimiz kutlu olsun. Ulusal Kurtulus Savasimizin büyük önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kahraman sehitlerimizi rahmetle aniyor, saygi ve sükranlarimi sunuyorum.

|